El teu blog de Linux en català

Eliminar els ulls vermells amb el Picasa

Dins la sèrie d’articles que vam escriure sobre el Gimp, ja vam explicar com treure els ulls vermells en una fotografia. En aquesta anotació explicarem una manera alternativa de fer-ho, aquest cop amb el Picasa, del qual ja vam explicar la seva instal·lació.

Logo de Picasa

Picasa és un gestor de fotografies, però permet fer de forma molt senzilla uns quants retocs fotogràfics molt bàsics. En el cas d’eliminar els ulls vermells, presenta aquestes avantatges respecte de si ho fem amb Gimp:

  • Detecta els ulls de forma automàtica (gairebé sempre)
  • Un cop detectats els ulls, treu el color vermell directament, sense haver d’indicar cap paràmetre
  • El resultat final queda més net que amb el Gimp

Però anem al que ens interessa. Per mostrar com s’eliminen els ulls vermells amb el Picasa, utilitzaré aquesta fotografia (obtinguda de http://training.sessions.edu):

Fotografia original

Fotografia original

Si obrim el Picasa i fem doble clic sobre la fotografia, ens obrirà el seu editor. A mà esquerra hi ha una barra d’eines, amb els retocs que ens permet fer.

Editor del Picasa

Editor del Picasa

Escollim l’eina “Ulls vermells”. En la propera pantalla, ens detectarà automàticament els ulls de les persones, i eliminarà directament els ulls vermells. Simplement, hem de fer clic al botó “Aplica-ho” per acceptar els canvis.

Eina de detecció d'ulls vermells

Eina de detecció d'ulls vermells

Observem la fotografia definitiva, on els ulls vermells han estat eliminats:

Fotografia definitiva

Fotografia definitiva

Com a últim comentari, a vegades l’eina d’ulls vermells no els detecta tots (sobretot quan en la fotografia hi ha diverses persones), però només ens cal seleccionar una zona on es trobin els ulls per tal que hi apliqui també aquest efecte.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.