Fem un repàs a algunes notícies interessants d’aquesta setmana:
- S’ha publicat una nova versió de la distribució catalana Càtix. Aquesta nova versió ja inclou KDE4 (per primer cop) així com el darrer nucli linux alliberat. Baixeu-la!
- A l’anterior recull parlàvem de BlogGTK, una aplicació per a GNOME per a la creació i publicació d’articles al nostre bloc des del nostre ordinador. Doncs també existeix Blogilo, una aplicació per a KDE que fa el mateix…
- S’ha publicat la versió 2.2.0 del diccionari ortogràfic lliure per a la llengua catalana, al qual s’han afegit 8000 entrades més (en total 76000). Ja disposeu dels paquets per a l’OpenOffice.org, incloent la variant valenciana.
- Interessant iniciativa la de l’Open-PC, un ordinador el més lliure possible (el maquinari té les especificacions tècniques disponibles i funciona perfectament sense cap mòdul privatiu). Preu: 359€ (amb un donatiu de 10€ per al projecte KDE).
- A diferència d’Ubuntu, sembla que a l’OpenSUSE sí que es pot instal·lar el Firefox 3.6 amb un repositori (atenció: vull dir la versió final i no versions en desenvolupament del repositori mozilla-daily).
- Fent algunes modificacions és possible canviar l’aspecte del Firefox 3.6 per a que s’assemble una mica més al Firefox 4.
- Alguna vegada ja ho hem comentat, sabíeu que gairebé el 75% del codi del nucli Linux està escrit per desenvolupadors remunerats?
- S’ha publicat la guia més senzilla mai coneguda per a GNU/Linux. Sense cap mena de dubte serà molt útil.
- Per acabar, un interessant apunt (en català) sobre com crear fons de pantalla vistosos amb The Gimp.
3 comments
Una pregunta Pau… I saps si en actualitzar el Firefox la integració amb el KDE 4 es manté? És que m’hi he acostumat massa com per perdre-ho ara que m’he passat a OpenSuse. 😐
Doncs jo el vaig provar d’actualitzar al meu linux i la cosa es va fotre. NO entenc per què, però l’aspecte va canviar. En teoria, si tens un tema “extern”, no hauria de fallar.
Doncs gràcies per la informació. Em sembla que el Firefox 3.6 haurà d’esperar, perquè em compensa força més la bona integració que no pas perdre determinades coses a canvi de funcionalitats que no trobo tan espatarrants.
Gràcies! 😉