El teu blog de Linux en català

Notificacions del Firefox i el Thunderbird

Tant el Firefox com el Thunderbird tenen un sistema d’alertes propi, que no està integrat amb el nostre sistema. Per mitjà d’un parell d’extensions, podem modificar aquest comportament, i fer que les notificacions d’aquests dos programes es mostrin com els de qualsevol altre.

Per al Firefox, tenim l’extensió Firefox Notify. Per tal d’instal·lar-la, hem d’obrir el gestor de complements de Firefox des del menú “Eines>Complements”. Seleccionem la pestanya “Aconsegueix complements”, filtrar per “FirefoxNotify” i fer clic al botó “Afegeix al Firefox”. Un cop instal·lada, quan reiniciem el Firefox ja veurem com les notificacions ens apareixen pel sistema estàndard del nostre escriptori. Funciona correctament tant amb Gnome com amb KDE (en aquest escriptori no ho he comprovat, però els comentaris que hi ha a la pàgina del complement indiquen que hi funciona).

Notificació del Firefox Notifier

Notificació del Firefox Notifier

Per als que utilitzeu KDE, teniu com a alternativa el Plasma Notify.

Per al Thunderbird, la nostra extensió és Mozilla Notification Extensions. En principi, aquesta extensió està pensada perquè pugui funcionar tant per Thunderbird com per Firefox, però de moment només va per al gestor de correus electrònics. En aquest cas, com que es tracta d’una extensió experimental, s’ha d’instal·lar des de la pròpia pàgina de l’extensió. Hem de marcar el camp “Permet instal·lar-me aquest complement experimental” i fer clic a “Baixa ara”. D’aquesta manera, descarregarem l’extensió al nostre ordinador. Ara, obrim el gestor de complements del Thunderbird des del menú “Eines>Complements”. Per mitjà d’un explorador de fitxers, arrosseguem el fitxer que ens hem descarregat i, en reiniciar el Thunderbird, ja el tindrem en funcionament. Un problema que té aquest complement és que encara no està preparat per funcionar en Thunderbird 3. Per si teniu aquesta versió, us he preparat un fitxer amb el mateix complement, però modificat per a permetre que s’instal·li en Thunderbird 3 (no té cap altra modificació). Us el podeu descarregar des de la nostra secció de Projectes.

Per últim, per tal que funcioni aquest darrer complement (tant si us baixeu l’oficial com el modificat per mi), és necessari que us instal·leu el paquet “libnotify-bin”, que es troba en els repositoris de la majoria de distribucions. Si teniu Ubuntu, us el podeu instal·lar directament des de Synaptic o, si ho preferiu, executant la comanda següent:

sudo apt-get install libnotify-bin

Notificació del Mozilla Notification Extensions

Notificació del Mozilla Notification Extensions

Fonts: Firefox Notify i Mozilla Notification Extensions a OMG! Ubuntu

2 comments

  • Joanrc on 6 de gener de 2010 at 13:23

  Reply

  L’extensió del Thunderbird no la coneixia, potser me l’instal·lo més tard.

  Per cert, has escrit Thunderberd en comptes de Thunderbird en el títol.

  • oriolsbd on 6 de gener de 2010 at 14:21

  Reply

  Gràcies per avisar, ja ho he modificat. 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.