El teu blog de Linux en català

Alien Arena

Alien Arena és un dels jocs més famosos per a GNU/Linux. Es tracta d’un FPS (First Person Shooter) que, tot i que va sortir ja fa uns anys (el 2004) segueix amb un nivell alt d’actualització. Aquesta mateixa setmana acaba de sortir la versió 7.33 d’Alien Arena.

Logo d'Alien Arena

L’argument del joc no té massa història. Es tracta d’anar matant tots els “bitxos” que vagin sortint per la pantalla. En aquest cas, els bitxos (i fins i tot el nostre propi personatge) són uns aliens força semblants als que surten a Mars Attacks.  Com la majoria de jocs d’aquest estil, es pot jugar en xarxa contra altres jugadors.

La instal·lació d’Alien Arena és molt senzilla. Es troba en els repositoris oficials de la majoria de distribucions. Per exemple, podeu instal·lar-lo a Ubuntu des del Synaptic per mitjà del paquet “alien-arena” o, si ho preferiu, des d’un terminal:

sudo apt-get install alien-arena

Podreu jugar a aquest joc mitjançant el menú “Aplicacions>Jocs>Alien Arena”.

Alien Arena en plena acció

Alien Arena en plena acció

L’únic problema és que en els repositoris oficials no hi ha la versió més actual, sinó la 7.0.1 (com hem comentat abans, la versió actual és la 7.33). A PlayDeb ja hi han pujat els fitxers .deb corresponents a aquesta darrera versió, però no estan activats per a Karmic. M’he posat en contacte amb els responsables de PlayDeb, i m’han comentat que és degut a que necessita una llibreria que s’ha tret d’Ubuntu Karmic, i els he enviat un altre missatge a veure si poden posar aquesta llibreria en els propis repositoris de PlayDeb (si no té incompatibilitats amb altres llibreries de Karmic). O sigui que, per mitjà de repositoris, només podem tenir la versió 7.0.1. Si us configureu els repositoris de PlayDeb i poden arreglar el problema amb la llibreria, és possible que aviat hi hagi disponible una actualització per a versions més actuals d’Alien Arena.

De moment, però, la versió 7.0.1 ja és molt divertida i addictiva, i segur que  farà les delícies de tots aquells que us agradin els jocs FPS.

Edito: Els responsables de PlayDeb s’han tornat a posar en contacte amb mi. Diuen que, arran del missatge que els vaig enviar, s’han revisat el tema, i realment no era una llibreria treta de Karmic, sinó que només té un nom diferent (abans era “libkrb53” i ara és “libkrb5-3”). Ja han generat de forma correcta els fitxers .deb corresponents, i els han pujat als seus repositoris, o sigui que si tenim configurats els repositoris de PlayDeb ja podem jugar a la darrera versió d’Alien Arena. He d’agrair als responsables de PlayDeb que s’ho hagin mirat amb tanta rapidesa.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.