El teu blog de Linux en català

eyeos i IBM arriben a un acord estratègic de col·laboració

Acabe de rebre aquesta notícia fa uns minuts:

Barcelona / Durham, NC – 16 de desembre de 2009

eyeos i IBM han anunciat avui un acord de col·laboració a nivell mundial pel que els servidors mainframe “System Z” de la nova sèrie “Solution edition for Cloud Computing” de la companyia nord-americana incorporaran el software català. D’aquesta manera IBM reforçarà la seva àrea de Cloud Computing amb el projecte de programari lliure capdavanter com a escriptori web. Per a eyeos aquesta és una oportunitat que li permet entrar al mercat dels EUA de la mà d’una de les empreses més importants del sector.

Segons els termes de l’acord, IBM oferirà eyeos als seus usaris finals que adquireixin un servidor mainframe System Z. Els mainframe d’IBM són servidors molt potents utilitzats principalment per una gran companyia pel processament d’una gran quantitat de dades, i es consideren els de més qualitat del mercat. La decisió de pensar en eyeos, segons explica Andrea Greggo, Cloud Computing Initiative Leader i Market Strategy System z d’IBM, es va prendre “per la facilitat que té d’ampliar-seper crear un núvol d’escriptori unificat que funciona en totes les plataformes”. A més a més estudis fets internament per IBM pels seus programes RedPapers anuals han demostrat que eyeosté una escalabilitat excel·lent en servidors d’alta utilització amb milers de clients accedint a serveis web simultàniament.

eyeosper la seva banda ha incorporat al seu espai web (ibm.eyeos.org) tots els detalls relatius a l’acord i els passos que els clients d’IBM han de seguir per poder gaudir del software. A més a més a partir del 2010 tenen pensat entrar de ple en el mercat nord-americà i tant ells com IBM estan d’acord en fer-ho conjuntament.

Què pot fer eyeos per a mi?

eyeos és un entorn d’escriptori web. Això vol dir que mitjançant el navegador de qualsevol ordinador o telèfon mòbil pots accedir, modificar o visualitzar els teus arxius (fotos, música, pel·lícules, documents, presentacions, etc.) i veure’ls tal i com els vas deixar l’últim cop que vas accedir-hi, independentment de si ets a casa o a un cibercafè de viatge. La diferència més important entre l’eyeos i altres “sistemes operatius Web” és que eyeos es pot descarregar en tant que és programari lliure (llicència GPL), i permet a tothom tenir de manera gratuïta el seu propi servidor d’eyeos. Té comunitats d’usuaris treballant en vint-i-cinc països i el passat mes de juliol va superar les 500.000 descàrregues.

eyeos 2.0_ Desktop

Nou aspecte de l'escriptori eyeOS 2.0 (processador de textos)

El proper 1 de gener de 2010 eyeos traurà al mercat la versió 2.0 del seu programa. Les principals novetats que incorporarà seran un enfortiment del treball col·laboratiu entre usuaris i una major facilitat de sincronització d’arxius, que acostaran el nou producte a una plena integració amb el concepte de cloud computing i el convertirà en una alternativa real i tangible de software lliure davant els sistemes operatius online que presentaran Google i Microsoft.

Al setembre de 2009, va ser guardonada amb el Premi Nacional de Comunicacions, otorgat per la Generalitat de Catalunya. A més a més, al llarg de la seva història eyeosha obtingut altres reconeixements entre els que destaquen el premi atorgat per Yahoo! l’any 2007 com a web revelació en l’apartat de tecnologia i la nominació com a finalistes als Webware 100 awards by CNET en la categoria de navegador, tenint com a competidors a Google, Microsoft, Apple i Yahoo!

eyeosva obrir al 2008 serveis professionals al voltant de la seva plataforma Open Source, oferint suport i desenvolupament de l’aplicació a mesura.

Més informació:

http://ibm.eyeos.org

team

Equip de l'eyeOS

3 comments

  • ullbuidat on 17 de desembre de 2009 at 20:26

  Reply

  software –> programari :-p

 1. Reply

  Ja us he dit quelcom i a mida que us vaig llegint…. no sé si tindrà
  algún valor el que penso… Espero la vostra telefonada .
  Salutacions
  Nati

  • Pau on 20 de gener de 2010 at 18:02

  Reply

  Hola Nati, no tinc clar de què parles… (sóc un dels admins d’aquesta web).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.