El teu blog de Linux en català

Alerta! El Pidgin, l'Empathy, l'aMSN i l'emesene no em recorden el nickname!

Us heu trobat amb aquest molest problema? Jo sí, i cada vegada que inicio algun d’aquests clients, em canvia el nick que tinc posat sempre per la meva adreça de correu electrònic… i és força molest! Per sort hi he trobat una petita solució provisional.

No sé ben bé perquè passa, però googlejant una mica he trobat que sembla ser que el protocol MSN (que com ja sabeu, és privatiu i de codi tancat) ha canviat alguna cosa i ara el servidor des del qual el nostre client de missatgeria instantània es baixa la informació del nickname, ha canviat… i quin és aquest servidor? Doncs només ho sap el client privatiu de Microsoft, el LiveMSN, i els nostres clients oberts no troben la informació i per posar alguna cosa, posen el correu.

Per sort, si utilitzeu un correu de Hotmail, es pot corregir amb una petita trampa. Aneu a qualsevol pàgina de Microsoft (per exemple a mail.live.com) i llavors aneu a Perfil -> Detalls -> Nom, i us editeu el nom, canviant-lo pel nickname que volgueu.

A partir d’ara, cada vegada que inicieu el vostre client de missatgeria instantània, us recordarà el nick correcte, però heu de tenir en compte que cada vegada que envieu un correu, el nickname us apareixerà com el vostre nom propi. És una mica molest, però si funciona…

Una altra alternativa és utilitzar un protocol de missatgeria obert, com Jabber, en el que sí podem saber amb què treballem i com i quina informació hi circula… però clar, jo cada vegada que suggereixo als meus amics que deixin el MSN, em quedo sense amics, per tant, at your own risk… 😉

Salut i alliberament!

3 comments

  • Joan on 14 de desembre de 2009 at 00:24

  Reply

  però clar, jo cada vegada que suggereixo als meus amics que deixin el MSN, em quedo sense amics

  XD Molt bona. Gràcies per explicar-nos la causa del problema; pensava que era un error del mateix client de missatgeria. Jo, si posés el pseudònim que tinc de nom per enviar correus, els correus formals perdrien la seva serietat. L’aniré canviant cada cop que iniciï sessió com fins ara XD.

  Salut i alliberament!

  • xavi on 14 de desembre de 2009 at 15:13

  Reply

  El problema és aquest que dius, que perd seriositat. Jo com que per correus formals utilitzo el gmail o el correu de la universitat… però cal advertir-ho! Aneu amb compte de no enviar sol·licituds de feina com ** jöRdikih&aNnitAäh 4ever **!

  • Joan on 15 de desembre de 2009 at 13:31

  Reply

  XD. Clavada XD

  Alliberats és la canya 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.