El teu blog de Linux en català

AVI, MPG (i altres) a format PSP amb Avidemux

Normalment faig servir el programa Arista Transcoder per convertir els meus vídeos en format avi, mpg (o d’altres) a format PSP. El problema és que de quan en quan falla i el vídeo resultant no és compatible amb la PSP i, per ara, no hi ha cap manera de resoldre-ho (un usuari ja ha obert un informe d’error i jo ja m’he afegit). Mentrestant, faig servir l’opció clàssica i potent que és fer servir l’Avidemux i que vos explicaré a continuació.

Primer de tot, si no teniu instal·lat el programa, podeu instal·lar-lo des dels repositoris de la vostra distribució sense grans problemes. A Ubuntu:

sudo apt-get install avidemux

Una volta instal·lat, el trobareu a Aplicacions > Vídeo > Avidemux. Executeu el programa i feu clic a “Obre” i seleccioneu el vídeo que vulgueu. En acceptar, el programa us demanarà si voleu desempaquetar el flux, dieu que sí:

avidemux-psp1

avidemux-psp2Un cop desempaquetat hem de començar a seleccionar els formats d’eixida del so i del vídeo. Això es pot controlar des de la barra esquerra. Primer, a la part de format (més avall), s’ha de seleccionar el format MP4 (PSP); seguidament, a la secció de vídeo haurem de desplegar la primera pestanya i seleccionar MPEG-4 AVC (x264). Finalment quedarà seleccionar el còdec per a l’àudio, en aquest cas caldrà seleccionar AAC (Faac).

Ens quedarà encara fer un últim pas. El tema és que si ho deixem així, el còdec d’àudio fallarà i el resultat serà un vídeo que la nostra PSP no podrà llegir. Llavors caldrà fer clic sobre el botó Filtres de la secció d’àudio i a la finestra que s’obre, marcar la casella Remostreig i finalment prémer D’acord. Amb això ja haurem establert tots els paràmetres per a que el vídeo final siga compatible amb la nostra PSP.

avidemux-psp3

L’últim pas és desar el vídeo. Per fer això, fem clic sobre Desa (a la barra d’eines superior) i haurem de donar un nom al vídeo amb una extensió. Com a extensió, caldrà posar .mp4. En el meu cas: naruto – 186.mp4. Acceptem i començarà la conversió. Un cop finalitzada el vídeo ja estarà preparat per a ser visualitzat a la nostra PSP.

avidemux-psp4

avidemux-psp5

  • Daerun on 8 de desembre de 2009 at 11:52

  Reply

  I és possible de veure vídeos que no es diguin per exemple MVK35689 (amb variació dels números), que és el que de vegades es diu als tutorials d’aquest tipus? No ho he provat mai, sempre els he anomenat així com dic 😛

  • Pau on 8 de desembre de 2009 at 12:02

  Reply

  Bé, igual és perquè jo tinc la psp amb el custom firmware, però jo no necessite canviar el nom dels vídeos ni res. Tinc una carpeta que es diu vídeo al directori base de la msduo i allà pose els vídeos amb el nom que vulga. No tinc clar si això es pot fer amb el firmware normal: sé en les versions antigues s’havia de posar eixe nom estrany, però diria que a les versions noves ja no és així. Si pogueres provar-ho… em faries un favor (per millorar l’article).

  Salut!

  • Daerun on 12 de desembre de 2009 at 22:24

  Reply

  Doncs ho he provat i no, no fa falta posar-li el nom estrany, es veu amb qualsevol nom; i el meu firmware es el 5.55 😀

  • Pau on 12 de desembre de 2009 at 23:24

  Reply

  Visca!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.