El teu blog de Linux en català

Blender 2.5 Alpha

Ja sé que la majoria de lectors mitjanament interessats en el món del programari lliure, ja ho hauran llegit a molts blocs, però crec que és important fer-ne tot el ressò que sigui necessari.

Just aquesta setmana, la Blender foundation, ha alliberat la versió 2.5 Alpha de la seva famosa suite d’edició i post-producció Blender 3D. Molta gent es pensa que tant sols es tracta d’un programa de modelat 3d però van força errats, ja que les possibilitats que ofereix aquest programari, s’estenen fins a l’edició de vídeo, la post-producció d’efectes visuals o  la creació de videojocs, gràcies a el seu editor de seqüències, o l’editor de nodes o el de blocs lògics, que permeten infinitat de possibilitats per als entusiastes i professionals del vídeo.

Personalment, he quedat força impressionat d’aquesta versió, ja que el nombre de millores que he trobat com a usuari des de la versió 2.49 ja són força significatives, i això que de moment, s’han centrat sobretot en la posada al dia de la GUI (realment, sembla un programa molt més modern!)

Però de totes formes, com el nom indica, es tracta només d’una Alfa del que volen, sigui el Blender definitiu. Com expliquen a la seva pàgina, la major part de millores encara estan per implementar, i no serà fins a la versió 2.6 on podrem observar a Blender a ple rendiment. I aquesta versió encara té errades, i fins i tot, algunes de les eines de versions anteriors encara no han estat implementades (jo de moment no he trobat a faltar res!)

Com a usuari d’aquest programari, només us puc animar a descarregar-lo, fer algunes proves i com ja és habitual en el món del programari lliure, col·laborar amb la comunitat perquè aquest fabulós programa segueixi millorant al frenètic ritme que porta!

3 comments

  • Pau on 4 de desembre de 2009 at 12:38

  Reply

  L’Aljullu va fer un petit curs de Blender que vam penjar al wiki. Miraré d’anar afegint els articles ací.
  http://wiki.somgnu.cat/index.php/Curs_de_Blender

  • Aljullu on 4 de desembre de 2009 at 15:20

  Reply

  Pau sí, la veritat és que m’hagués agradat continuar-lo, però ara ja n’he perdut la poca pràctica que hi tenia i hauria de tornar a començar.

  El Blender 2.6 serà la primera versió que es podrà traduir, no? Crec que aquesta serà una de les novetats més interessants.

  • xavifumi on 4 de desembre de 2009 at 16:31

  Reply

  Aljullu! Blender ja està traduit al Català! Tot i que no del tot, malhauradament…
  Si us interessa, us adjunto un enllaç a una petita guia introductòria al Blender 2.5 ;fa referència a la interfície i als controls bàsics, jo l’he trobat força útil per retrobar algunes funcionalitats!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.