El teu blog de Linux en català

Retardar el senyal de la ràdio

Un dels problemes amb que ens trobem quan veiem un partit per SopCast Player és que les retransmissions a través d’aquest sistema acostumen a ser en xinès, àrab, etc. Si a l’hora de veure el partit volem escoltar el so des de la nostra emissora de ràdio preferida, ens adonem que hi ha un desfasament de temps molt considerable entre el que escoltem i el que veiem pel SopCast Player. En aquesta anotació veurem com endarrerir el senyal de la ràdio (per Internet) per tal de poder-lo sincronitzar amb el que veiem al SopCast Player.

El primer que hem de fer és instal·lar-nos el VLC, que és el programa a través del qual escoltarem la ràdio. La seva instal·lació és molt senzilla, perquè es troba en els repositoris oficials de la majoria de distribucions GNU/Linux. Per exemple, si utilitzem Ubuntu, el podem instal·lar des del Synaptic per mitjà del paquet “vlc” o, si ho preferim, des d’un terminal:

sudo apt-get install vlc

L’executem des del menú “Aplicacions>So i vídeo>VLC media player”. Podem obrir la nostra emissora de ràdio preferida des del menú “Suport>Obre un flux de la xarxa”, i entrant l’adreça a través de la qual emeti la nostra emissora. Si no sabeu l’adreça, podeu trobar les de les principals emissores en aquest apunt de SomGNU.

Obrir un flux de ràdio al VLC

Obrir un flux de ràdio al VLC

Un cop sintonitzada l’emissora, obrim al SopCast Player el partit que vulguem veure. De seguida notarem aquest desfasament entre el vídeo i el so. Anem de nou al VLC, i seleccionem l’opció de menú “Eines>Track synchronization”. Marquem la pestanya “Sincronització”. Aquí hem d’augmentar el valor del camp “Advance of audio over vídeo” fins que veiem que el so de la ràdio i el que veiem al SopCast Player estan sincronitzats. Segurament haureu de posar un valor força alt.

Ajust de la sincronització

Ajust de la sincronització

Per cert, en aquest camp m’he trobat amb un error del VLC. Si directament li escric un valor, se’m deixa d’escoltar la ràdio. Per a modificar aquest valor, he d’anar pujant el valor del retard fent clic repetidament amb el ratolí en els botons que hi ha al costat del camp a modificar. Intentaré obrir un bug al VLC per si ho poden arreglar.

Per cert, si voleu veure per SopCast Player el Barça-Madrid d’avui, he deixat a cobert.cat un fil on he penjat els enllaços de SopCast corresponents:
http://www.cobert.cat/forum/viewtopic.php?f=24&t=2242

  • roger on 30 de novembre de 2009 at 22:16

  Reply

  Quina bona idea! Jo sóc dels que m’agrada escoltar la ràdio mentre veig el partit per la tele, i que quan la imatge arriba desfassada escolto igualment la ràdio amb tots els inconvenients que té: et canten el gol quan encara estàn xutant… Però no se m’havia acudit pas el fet de poder escoltar la ràdio per internet. Aquesta me l’apunto pel pròxim partit!!!

  El que també havia fet últimament era posar Catalunya Ràdio a través de la tele durant les retransmissions que feien per tv3, ja que van arribar un acord i per la tdt podies escoltar en Puyal si (canviaves les opcions de veu). Llavors ja t’ho ofereixen sincronitzat. De totes maneres, això que comento només és vàlid per tv3 perquè amb els altres canals, que jo sàpiga, no hi ha cap mena de conveni.

  Llavors, quan facin partits en altres canals, hauré d’escoltar la ràdio per internet de la manera que expliques. Gràcies Oriol!!

  • oriolsbd on 2 de desembre de 2009 at 21:15

  Reply

  Jo vaig veure el partit del Barça-Madrid amb la combinació SopCast Player+Puyal retardat, i va anar molt bé. L’únic problema que vaig tenir és que diumenge va caure el servidor de SopCast, i costava moltíssim connectar. Al final, ho vaig aconseguir amb un canal, però ja t’avisaven que no et desconnectessis, perquè podria ser que no puguessis tornar a connectar (degut al servidor caigut)… 🙂

  • oriolsbd on 2 de desembre de 2009 at 21:16

  Reply

  Per cert, el que comentes de veure-ho per la TDT i retardar la ràdio per Internet, no tinc clar que ho puguis fer, perquè em sembla que la ràdio per Internet ja porta més retard que la TDT, i el que no es pot fer és avançar-ho. S’hauria de comprovar.

 1. Reply

  Molt bon post. Ho tinc tot apunt pel Barça-Madrid del 07/10/2012
  També cal recordar que existeix una aplicació d’android que també pot endarrerir la radio (“radios de españa”)

  • Miquel on 10 de desembre de 2012 at 12:31

  Reply

  Gracies!!!!!! aixo era just el que estava buscant.

  • Jaume on 24 de gener de 2013 at 20:58

  Reply

  Merci!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.