El teu blog de Linux en català

Primeres imatges ISO d'Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

ubuntu-logoHa passat un mes des que es va publicar Ubuntu Karmic i hui ja és possible baixar les primeres imatges ISO per a provar-la. Tot i així, poca cosa nova hi trobareu ja que en aquestes versions tan primerenques encara no s’ha aplicat cap canvi (potser el nucli i algun altre programari). El que té això d’interessant és, al meu parer, veure com va evolucionant al llarg dels 6 mesos que dura el desenvolupament fins que es publica la versió final.

Ja que estem parlant d’ubuntu no deixarem de comentar dues notícies que potser a més d’un us interessarà: per una part, aquest matí mateix ha aparegut a Digg una notícia sobre una guia d’usuari d’ubuntu. Està en anglès, però està molt ben feta i estructurada: instal·lació, ús bàsic del sistema, eines i trucs i altres continguts en un total de 54 pàgines. Aquesta guia s’hauria de prendre com a exemple si algun dia es vol fer una en català.

Per altra part, des de Canonical s’ha iniciat una campanya anomenada 100 paper cuts dedicada a que els usuaris proposen 100 petits problemes per solucionar que s’hagen trobat a l’Ubuntu Karmic. Crec que, sense cap mena de dubte, és una molt bona iniciativa tenint en compte que els petits detalls de vegades són els més pesats.

Per acabar, no us perdeu la festa d’instalació d’Ubuntu al barri de Sants a Barcelona el 10 de desembre!

  • Joan on 26 de novembre de 2009 at 12:59

  Reply

  Aneu a saco, no ens deixeu ni temps d’assimilar la 9.10 XD

  • PellRoja on 26 de novembre de 2009 at 14:52

  Reply

  existeix una guia en català d’ubuntu en pdf, que està molt completa

  http://miquel66.caliu.cat/

  • Manuel Tortosa on 26 de novembre de 2009 at 22:39

  Reply

  Sincerament, sempre que he provat aquestes primeres versions de la nova versió de l’Ubuntu tenien força errades i les del Kubuntu de vegades no es poden ni usar… potser és per això que fa temps que només uso distros Rolling (Arch, Gentoo), sempre està tot actualitzadíssim i no has de passar per les tedioses actualitacions completes que solen malmetre el sistema per tot arreu. D’altra banda com sempre dic, la única manera (o la més ràpida de trobar errades és que tots la provem i anem informant). Lucid Lynx… m’agrada el nom.

  • Pau on 26 de novembre de 2009 at 23:00

  Reply

  El problema de Gentoo i Arch són les instal·lacions, no són gaire fàcils. No així si parlem de Chakra, que funciona molt bé, però que l’última vegada es va carregar la resta de particions del meu ordinador…

  • Manuel Tortosa on 26 de novembre de 2009 at 23:25

  Reply

  Nen és que és una Alpha…. sorry, Tribe (l’instal·lador) ara ja no usa el partitonmanager, el Dario ha afegit tribe-partitonmanager que és una versió reduïda i una mica més estable, però això és el que tenen les alpha, per cert ja sap que jo uso Chakra, però una vegada instal·lat, no deixa de ser Arch, en realitat Chakra no és una Distro, és una “DISTROLET” ja que usa el kernel d’Arch.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.