El teu blog de Linux en català

Provant el Google Chrome OS

La xarxa està que no para. Per tot arreu ho anuncien. Ahir, Google va presentar el seu esperat sistema operatiu, Google Chrome OS. Pels que encara no l’hàgiu vist, aquest va ser el vídeo de presentació:

Però, el més interessant és que han penjat el seu codi font, i explicaven com compilar aquest sistema operatiu (cal fer-ho des d’Ubuntu) per a poder utilitzar-lo. Poc ha trigat la gent a fer-ho. I el millor és que, molt amablement, han penjat imatges amb el Google Chrome OS instal·lat, preparades per poder utilitzar en màquines virtuals amb VirtualBox o VMWare. Per exemple, jo m’he baixat el que ha preparat Korben. El podeu descarregar d’aquest enllaç:

http://www.megaupload.com/?d=XIN4NSR0

Com que es tracta d’una imatge de VirtualBox, un cop descarregada i descomprimida la podeu utilitzar tal i com vaig explicar fa pocs dies. Quan l’engegueu, l’usuari d’entrada és “mark”, i la paraula de pas, “qrk”.

Jo ja l’he provat, i la meva primera impressió és que s’ha desenvolupat amb un objectiu molt concret: treballar en xarxa. L’aspecte del sistema operatiu redueix simplement el navegador Google Chrome. Ull, es tracta d’una versió molt preliminar, i segurament la versió final serà força diferent.

Amb la primera impressió, m’ha recordat moltíssim al projecte català EyeOS, amb la diferència que EyeOS funciona dins un navegador, però tens el teu sistema operatiu per darrere, mentre Google Chrome OS és el navegador (com he comentat, com a mínim és així a aquesta versió preliminar).

Si us animeu a provar-lo, escriviu les vostres sensacions amb aquest nou sistema operatiu.

Fonts: SomGNU, WebUpd8, OMG! Ubuntu, Ubuntips

2 comments

  • Pau on 20 de novembre de 2009 at 19:38

  Reply

  Bones!

  Doncs l’he provat i, a part de veure que era molt ràpid i tal… la veritat és que m’he quedat una mica “out”. És com Google Wave, té molt de potencial… però ningú sap per a què!!.

  Tot i així, a persones com ma mare o d’altres que utilitzen l’ordinador per a les coses més bàsiques, això és genial.

 1. Reply

  Moltès gràcies pel enlaç de google chrome !!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.