El teu blog de Linux en català

Instal·lació de Google Earth a Ubuntu

Google Earth és un programa que ens permet navegar per tot el globus terraqui, mostrant-nos fotografies dels indrets que cerquem, enllaços a la Viquipèdia, etc.

Logo de Google EarthPer a la seva instal·lació, necessitarem tenir configurats els repositoris de Medibuntu. Aquests repositoris són molt útils, perquè contenen alguns códecs multimèdia que no venen directament amb Ubuntu, i altres programes com l’Skype. Per a configurar els repositoris de Medibuntu, s’ha d’anar al menú “Sistema>Administració>Fonts de programari”. Anem a la pestanya “Programari de tercers” i fem clic al botó “Afegeix…”. En el camp “Línia APT:” introduïm el següent:

deb http://packages.medibuntu.org/ karmic free non-free

Un cop configurat aquest repositori, el primer que hem de fer és refrescar la informació dels paquets del nostre ordinador, perquè reconegui els de medibuntu. Ho podem fer des del Synaptic, per mitjà del botó “Refresca”, o des d’un terminal:

sudo apt-get update

Ara, hem d’instal·lar-nos el paquet “medibuntu-keyring”, que conté la seva clau de xifrat. Ho podem fer des del mateix Synaptic, o executant la comanda següent en un terminal:

sudo apt-get install medibuntu-keyring

Ara sí, ja tenim correctament configurats els repositoris de Medibuntu. La instal·lació del Google Earth la podem fer des del mateix programa Synaptic, instal·lant el paquet “googleearth” o, si ho preferim, un altre cop des d’un terminal:

sudo apt-get install googleearth

Un cop acabi el procés, tindrem instal·lat el Google Earth. El podrem executar des de l’opció de menú “Aplicacions>Internet>Google Earth”.

Catalunya al Google Earth

Catalunya al Google Earth

Del programa en sí, poc us puc explicar. Proveu-lo, i hi trobareu moltes opcions interessants, com la de poder observar les constel·lacions del cel, els oceans, o fins i tot la superfície de la Lluna i de Mart.

  • roger on 1 de novembre de 2009 at 20:54

  Reply

  Que bé Oriol! Havia vist aquest programa però sempre m’havia conformat amb el Google Maps. Ara que ja sé com s’instal·la, segur que ho faré. Ja et comentaré què tal em va!

  • Miquel on 7 d'agost de 2010 at 17:52

  Reply

  Al afegir el repositori i refrescar la informació dels paquets del sistema em demana la clau pública.

  W: Error del GPG: http://packages.medibuntu.org karmic Release: Les signatures següents no s’han pogut verificar perquè la clau pública no està disponible: NO_PUBKEY 2EBC26B60C5A2783

  He mirat de baixar-la però no me’n ensurto. Com puc resoldre-ho?

   • Pau on 8 d'agost de 2010 at 09:00

   Reply

   Miquel, continues amb l’Ubuntu Karmic o ja estàs amb Lucid? De tota manera, ara existeix un mètode més ràpid. Esborra el repositori de medibuntu que has afegit (pots fer-ho des de Sistema > Administració > Fonts de programari, pestanya programari de tercers).

   Després, simplement executa això (és tot seguit):
   sudo wget –output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list && sudo apt-get –quiet update && sudo apt-get –yes –quiet –allow-unauthenticated install medibuntu-keyring && sudo apt-get –quiet update

   I això:
   sudo apt-get –yes install app-install-data-medibuntu apport-hooks-medibuntu

   Mira’t aquesta pàgina:
   https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu

   SAlut!

   • oriolsbd on 8 d'agost de 2010 at 21:26
   • Author

   Reply

   Hola,

   Només cal que t’instal·lis el paquet «medibuntu-keyring», que ve amb el propi repositori, i conté la clau d’encriptació. Un cop el tinguis instal·lat, en actualitzar ja no et donarà aquest problema. Per cert, utilitzes Karmic? Si ja tens Lucid, modifica el repositori, canviant «karmic» per «lucid».

   Salut!

  • Miquel on 8 d'agost de 2010 at 23:31

  Reply

  Era per una Lubuntu 10.4 (no era per a mi), vaig canviar Lucid per karmic, però potser vaig ometre la instal·lació de l’ordre per instal·lar la clau. En soc ben capaç! Al final la pogué instal·lar. Ara provaré amb les vostres indicacions per instal·lar-ho en la meva Ubuntu Lucid.
  Moltes gràcies!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.