El teu blog de Linux en català

FatELF binaris universals per a GNU/Linux

logo-fatelfFatELF es tracta d’un projecte que té com a objectiu aconseguir paquets binaris que siguin compatibles amb totes els arquitectures, de forma que no s’hagi d’anar buscant el paquet adient per al sistema que es tingui.
Dit ràpid i malament, seria com els paquets de windows (el concepte de paquet per a tot i no pas la estructura d’aquests), si es vol un programa, és aquell programa i ja està, no caldria mirar res més. La diferència seria que aquí sí que es mantindria el millor rendiment en cada arquitectura, ja que dins del binari es mantindria la separació del codi segons arquitectura. El problema evident que té, és que al contenir codi per a els diferents sistemes, els arxius seran força més grans del que estem acostumats a veure a GNU/Linux.
A part dels paquets de instal·lació també canvien els binaris en sí del sistema, eliminant la sepració entre lib, lib32 i lib64, i fent que una instal·lació base ocupi més disc dur.

Més informació al web del projecte FatELF

Deixa un comentari

Your email address will not be published.