El teu blog de Linux en català

Ubuntu Shipit canvia la seua política

Des que vam anunciar fa uns dies que el servei per demanar cd’s d’Ubuntu s’havia obert, molts usuaris es van queixar perquè no podien demanar-ne, la pàgina els explicava que ja havien superat el nombre de comandes màximes de cd’s. Hui es pot llegir un article a Slashdot on s’expliquen les raons.

L’augment de la popularitat d’Ubuntu s’ha vist reflectida en què el nombre de cd’s demanats també ha augmentat en gran mesura. Això ha fet que Canonical es plantege a qui enfocar aquest servei: s’ha decidit que Ubuntu Shipit siga un servei per a les comunitats d’usuaris d’Ubuntu, contribuïdors i usuaris primerencs.

Tot i que sovint ens hem referit sobre aquests cd’s com a “cd’s gratuïts”, per descomptat que no ho són i suposen un cost per a Canonical. Volem continuar amb el programa, però el creixement d’Ubuntu suposa haver de fer alguns canvis.

Sempre ens acusem a nosaltres mateixos del mal ús. A nivell personal, tots els cd’s de Canonical que he demanat m’han desaparegut (en total no hauré demanat més de 10 entre totes les versions) perquè els he regalat a amics. He tingut la sort de poder demanar-ne un altre més d’Ubuntu aquesta vegada, supose perquè he participat (tot i que no molt activament) en la traducció d’alguns programes a través de Launchpad.

No feu trampa: no vos registreu un altre cop per demanar nous cds. Si voleu un cd, participeu una mica més en el projecte i així tindreu una petita recompensa.

2 comments

  • Ivan on 27 d'octubre de 2009 at 17:29

  Reply

  A la botiga de Canonical també es poden comprar cinc CD’s d’Ubuntu o de Kubuntu per només cinc euros + despeses d’enviament:

  http://shop.canonical.com/index.php?cPath=17

  • Joan on 27 d'octubre de 2009 at 18:44

  Reply

  Aquests CD crec que s’haurien de destinar a llocs on no es disposés de banda ampla. Veig innecessari demanar un CD que suposa una inversió per part de Canonical, podent-te descarregar la imatge .iso. A més, sempre te’l pots personalitzar fàcilment amb les caràtules que circulen per Internet. (Parlo en segona persona del singular, però no és cap mena de crítica cap a tu)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.