El teu blog de Linux en català

Ubuntu 9.10 Karmic Koala RC

Hui s’han penjat als servidors d’Ubuntu la candidata a versió final d’Ubuntu 9.10 Karmic Koala. Som molts qui fem servir aquesta versió des de fa setmanes i podem afirmar que el seu funcionament és prou fi. Els retocs que es puguen fer d’ací a 7 dies quan es publique la versió final ja seran pocs.

Ubuntu: For Desktops, Servers, Netbooks and in the cloud

Serà llavors quan farem un resum de les característiques bàsiques que inclou aquesta nova versió i que ja es poden veure a tot rendiment en aquesta RC. Tot i així, destacar alguns canvis generals com un nou tema d’icones, evolució del Human de sempre, però molt millor, un inici de sistema “més bonic” i fluïd, Ubuntu One s’activa per defecte i permetrà sincronitzar les notes de Tomboy i els preferits del Firefox (i a la llarga segur que molt més).

Així que aquells qui no pugueu aguantar-vos més, podeu baixar-la des dels següents enllaços (curiós això d’Edubuntu, no sé si serà un cd autònom o de complements):

  2 comments

   • Quim on 23 d'octubre de 2009 at 09:42

   Reply

   Tothom diu que el nou Ubuntu funciona bé, però jo no puc opinar el mateix… no puc instal·lar firefox (errors de dependències que l’apt no sol·luciona de cap manera); no funciona el PulseAudio (hi ha so, però no el puc regular de cap manera), tant l’Epiphany com Chromium peten amb flash, la meitat de les icones no apareixen; les icones de l’escriptori es traslladen de lloc elles soles, quan volen; triga una barbaritat a engegar-se (res de 10 segons!), molt més que l’Ubuntu Jaunty. I, a sobre, no hi ha manera de fer funcionar la tarja wifi. Entre altres coses.
   Hauré de fer una instal·lació des de zero… 🙁

   • Pau on 23 d'octubre de 2009 at 10:16

   Reply

   Ja, per desgràcia les actualitzacions des de versions anteriors no funcionen del tot bé…

  Deixa un comentari

  Your email address will not be published.