El teu blog de Linux en català

Afegir els repositoris de Getdeb

Getdeb és un pàgina web que neix amb la voluntat d’oferir paquets per a l’Ubuntu amb les últimes versions dels programes que ells empaqueten. Feu-hi un cop d’ull perquè hi ha programes molt interessants, que amb un sol clic s’instal·len.

getdeb_logo

Per a instal·lar el repositori de programes de la web i així tenir sempre de forma automàtica l’última versió dels programes, només cal fer el següent pas depenent de la distribució d’Ubuntu que utilitzeu.

Per a l’Ubuntu 9.04 Jauny Jalope

echo "deb http://getdeb.masio.com.mx/ jaunty/" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list

Per a l’Ubuntu 9.10 Karmik Koala

echo "deb http://getdeb.masio.com.mx/ karmik" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list

  • oriolsbd on 22 d'octubre de 2009 at 09:00

  Reply

  És una gran notícia. No m’agrada instal·lar programes a partir de paquets “separats”. Sempre és molt millor a partir de repositoris, perquè així tens assegurades les actualitzacions.

  A Getdeb fan una gran tasca per a poder tenir alguns programes més actualitzats que el que ens proporcionen els repositoris oficials, apart d’incloure alguns paquets que no hi ha de forma predeterminada a Ubuntu.

  Fa temps, ja hi havia hagut un repositori per a Getdeb, però el van tancar ja fa molt.

  Bona anotació. 🙂

  • guillem on 22 d'octubre de 2009 at 09:25

  Reply

  Celebro que t’hagi estat útil. La veritat és que és molt còmode amb nomes dues comandes tenir tot el sistema actualitzat. Estic completament d’acord amb tu 🙂

  I sí, abans hi havia un repositori i precisament al Join Free Software hi havia una anotació amb aquell repositori, que ara he actualitzat al que funciona actualment.

  Salut!

  • roger on 22 d'octubre de 2009 at 13:28

  Reply

  Estic d’acord amb l’Oriol. Sempre fa molta mandra instal·lar paquests per separat. A més, sempre t’acabes entretenint i perdent temps perquè els has d’instal·lar per ordre, descarregar-te’ls i fer-ho manualment.

  En definitiva, que disposar dels repositoris de Getdeb és molt pràcitc!

  • victor on 22 d'octubre de 2009 at 15:38

  Reply

  Aquest reposiris es poden afegir a debian? Si es així com es faria?

  Es que a mi també m’agradaria tenir el meu sistema actualitzat i debian no es que es caracteritze per el seu ritme d’actualització…

  Salut!

  • guillem on 22 d'octubre de 2009 at 16:17

  Reply

  Hola Víctor,

  Has de tenir en compte que aquests paquets de getdeb estan preparats per una versió d’ubunt molt concreta. Pots probar de descarregar-te els paquets de getdeb i intentar-los instal·lar a debian, però pots tenir problemes seriosos pel que fa a les dependencies (llibreries massa antigues, etc…) i en els pitjors dels casos et pots carregar l’arbre de dependències (es fàcil d’arreglar quan això passa, crec).

  O sigui que ves amb compte! Però per probar-ho no crec que passi res 😉

  Per si et vols més informació llegeix-te aquest enllaç on un usuari suggereix de crear un repositori per debian.

  Salut!

  • victor on 22 d'octubre de 2009 at 18:42

  Reply

  Moltes gràcies per contestar-me guillem, la veritat es que soc a debian per la seva versió de lxde i les limitacions del meu maquinari. Encara que aquestes em fan conéixer moltísimes facetes del programari lliure que de no ser per aquest trist pc desde el qual el parle no coneixeria. Em vaig iniciar en ubuntu i enyore el seu ritme de actualitzacions la facilitat d’instal·lar programari, entre altres coses..

  A veure quan surt la versió de lxde per a ubuntu i torne 😀

  Salut i codi lliure!

  Una ultima qüestió, per a arreglar l’arbre de dependències és “apt-get install -f”? es que si es així ja m’ha passat algun cop que altre!

  • oriolsbd on 22 d'octubre de 2009 at 19:46

  Reply

  Si busques Ubuntu amb LXDE, ja està aquí (o gairebé). Es diu Lubuntu. Pots trobar més informació aquí:
  https://wiki.ubuntu.com/Lubuntu

  El que no tinc clar és si es tracta d’un nou “sabor” oficial d’Ubuntu. Vaig llegir sobre Lubuntu per primer cop en aquesta anotació:
  http://bitacola.lapipaplena.org/articles/207

  Pots descarregar-te’l per provar-lo aquí:
  http://download.lxde.org/lubuntu-9.10/

  Ull, encara és una Beta. No l’he provat, ni sé si funciona bé, ni sé si és prou estable.

  Salut!

  • guillem on 22 d'octubre de 2009 at 19:55

  Reply

  Hola Víctor, doncs efectivament, l’has clavada, per arreglar l’arbre de dependències, (per sort), és tan fàcil com executar aquest ordre que comentes.

  Espero que te’n surtis amb tota la informació que et diu l’Oriol, i si tens qualsevol problema o t’agradaria escriure alguna batalleta que t’hagi passat durant tot aquest procés i creguis que pot servir a més gent, no dubtis en escriure-ho en aquest bloc, hi molt ets benvigut 🙂

  Si optes per quedar-te amb debian tampoc és una mala decissió ja que personalment m’atreu molt l’estavilitat d’una debina… Jo he tingut uns maldecaps al actualizar-me a noves versions de l’Ubuntu… Treure coses tan noves que no estan provades que no et funcionen coses tan bàsiques com el só, la targeta gràfica, etc… Un desastre, així que tingue-ho en compte això.

  Salut!

  • victor on 22 d'octubre de 2009 at 20:17

  Reply

  Ahi està el dilema, estabilitat o novetats. A mi m’agrada barallar-me amb l’ordinador, aconseguir el que vull fer buscant una mica, però tampoc es qüestió de estar-hi tot el dia 😉

  Per cert, sobre el lubuntu que meu comentat abans, ja el coneixia. El que volia dir l post anterior es que estic esperant a que canonical es pose les piles en eixe entorn d’escriptori i el llance junt amb ubuntu, xubuntu i kubuntu. Es a dir estic esperant mes suport i facilitat per a instal·lar-lo.

  De tota manera potser que quan acabe els exàmens (la setmana que ve) em decidica a provar-lo, ja vos contaré!

  • guillem on 23 d'octubre de 2009 at 09:54

  Reply

  A veure si te’n surts Víctor, i ja ens explicaràs la teva experiència.

  Per cert, que tinguis sort amb els exàmens 🙂

  • oriolsbd on 13 de novembre de 2009 at 11:12

  Reply

  Ei, a Getdeb fa poc que hi han muntat un repositori oficial seu (el que s’indica en aquesta anotació és un de tercers). Han aprofitat per donar-lo d’alta amb la remodelació que han fet a la seva pàgina (on, per cert, han desaparegut alguns dels programes que hi havia). Passo l’enllaç on s’explica com afegir-lo:
  http://www.getdeb.net/updates/#how_to_install

  Bàsicament, es tracta d’executar aquestes dues comandes:
  1- echo “deb http://archive.getdeb.net/ubuntu karmic-getdeb apps” | sudo tee -a /etc/apt/sources.list

  2- wget -q -O- http://archive.getdeb.net/getdeb-archive.key | sudo apt-key add –

  Salut!

  • guillem on 13 de novembre de 2009 at 18:23

  Reply

  Mola bona aportació Oriol. Pel que fa a la pàgina web, han empitjorat el disseny o m’ho sembla a mi?

  Salut!

  • oriolsbd on 14 de novembre de 2009 at 10:55

  Reply

  Estic d’acord amb tu que han empitjorat el disseny. A més, em sembla que ara és més complicat trobar els programes (apart que n’han tret).

  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.