El teu blog de Linux en català

Veient vídeos de Youtube sense Flash amb Firefox, Opera, Safari i Epiphany

Mentre l’html5 encara continua en desenvolupament a Youtube (han creat una pàgina http://www.youtube.com/html5 a la qual es pot comprovar el funcionament, tot i que sembla una mica parat i el darrer cop que he entrat no funcionava res…), existeixen altres alternatives que permeten veure els vídeos de Youtube amb un reproductor extern com ho pot ser el Totem o VLC.

És el cas de Youtube without Flash, una extensió que fins ara funcionava al firefox i que recentment ha afegit suport per a altres navegadors com l’Opera, Safari i Epiphany. Penseu que el Flash és un dels grans “problemes” que tenim a GNU/Linux ja que el 80% de les ocasions en què el consum de memòria es dispara és degut a Flash.

En el cas del Firefox, és necessari instal·lar l’extensió Greasemonkey. Un cop instal·lada, serà possible instal·lar scripts com el que comentem. Per fer-ho, només cal que aneu a la pàgina principal de l’script i fer clic sobre “Install”. En el cas d’altres navegadors, podeu consultar la guia de configuració (els passos no semblen molt complicats).

L’script modifica la visualització dels vídeos: a més del vídeo mostra un menú a la part de sota on es pot baixar el vídeo en format mp4 de forma directa, triar entre diferents qualitats de vídeo, tornar al reproductor flash normal i la configuració per defecte. L’única cosa “dolenta” de l’script és que no permet moure el cursor de reproducció (és a dir, no podem anar a meitat, anar enrere, etc., possiblement això siga culpa del totem, caldrà provar amb el plugin de l’vlc).

youtube-noflash

3 comments

  • Slarti on 11 d'octubre de 2009 at 22:48

  Reply

  El problema del flash no és que consumeixi memoria, que total està per això. El problema del flash és que és una merda.

  S’hauria de fer una campanya mundial. “Utilitzar flash és com pegar a un pare, amb un nadó mentre te la casques”

  • Ecron on 13 d'octubre de 2009 at 11:41

  Reply

  Doncs a mi no em funciona. L’he instal·lat i he seguit tots els passos, però a l’hora de vore el vídeo en Youtube no el carrega, i si clique damunt em diu “S’ha produït un error intern de flux de dades.”

  He de dir que use el connector del Totem, però no hauria de tindre cap problema, no?

  De totes formes gràcies per compartir-ho 😉

  • Pau on 13 d'octubre de 2009 at 17:55

  Reply

  Ummm, doncs no sé quin pot ser l’error. Pots provar a instal·lar el connector de l’vlc, però jo amb el del totem he pogut utilitzar-lo sense problemes.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.