El teu blog de Linux en català

Ubuntu 9.10 arrenca en 5 segons (relatiu) amb discos SSD

Fa un parell de dies podem veure el següent vídeo a la xarxa on es mostra com l’Ubuntu Karmic arrenca en 5 segons (des que es tria l’opció al Grub fins que apareix la finestra d’entrada per a usuaris):

Cal dir que per a que el gnome arrenque del tot calen 5-10 segons més (com a mínim la primera volta). Windows 7, que ja s’està presentant en societat, sembla que arrencarà en 20 segons. Sembla que la línia d’augment del rendiment amb els mateixos recursos està sent per fi una línia d’avenç, tot i que el mateix Linus Torvalds diu que el nucli Linux s’ha engreixat una mica

2 comments

  • adam on 23 de setembre de 2009 at 11:17

  Reply

  si el portàtil té entreada per a llegir targetes sd, per tant ho podré fer?

  si és així crec que em compraré un disc ssd, per al portàtil i el disc dur normal, el faré servir per guardar pelis i música

  els macqueros que conec, fliparant quan vegin que ràpid engego el meu pc.

  • Slarti on 23 de setembre de 2009 at 11:32

  Reply

  és a dir triga entre deu i 15 segons i no 5s amb discos SSD

  Segurament alguns aniran una mica folls intentant fent de totes les maneres posibles que x sistema arrenqui el més ràpid possible.
  Però si fan probes, que les facin bé, arrencant tot el sistema. Un sistema per cert amb el driver gràfic instal·lat, perque a mi (Driver Nvidia) em suposa afegir entre 5 i deu segons més segons versió d’ubuntu i l’ordinador normal i corrent acostuma a tenir el driver possat

Deixa un comentari

Your email address will not be published.