El teu blog de Linux en català

5 extensions de l'OpenOffice.org molt útils

A Web Upd8 han fet un recull amb les 5 extensions que podrien considerar-se “més útils” per a l’OpenOffice.org. Tot i que això és relatiu segons l’ús que en fem de la suite, probablement alguna de les extensions vos seran útils:

  • Calc2LaTeX és una macro per a Calc que converteix les taules a LaTeX d’una forma ràpida i fàcil. Només cal seleccionar una regió del full i després executar la macro.
  • Sun PDF Import Extension permet importar i modificar documents PDF. A més, fent servir el format de fitxer “PDF/ODF híbrid” (un format que s’habilita en habilitar l’extensió), s’aconsegueix poder editar aquests pdfs amb total precissió i sense cap problema.
  • OOTranslator és un port de Google Translate per a OpenOffice.org. Bàsicament permet traduir els documents a qualsevol llengua que el Google Translator permeta. Sens dubte, una molt bona eina (potser podríem implementar alguna cosa pareguda per al traductor de softcatalà).
  • An OxygenOffice Extra – Gallery permet afegir imatges i cliparts fàcilment al document (aquesta caldrà veure com funciona).
  • Per acabar, el Sun Weblog Publisher que permet crear, editar i publicar articles als servidors de blocs més populars (WordPress inclòs).

També podeu fer una ullada a l’article 8 amazing OpenOffice extensions que mostra entre d’altres extensions la de OpenOffice.org2GoogleDocs, que segur que més d’un la trobareu interessant. Podeu trobar-ne aquestes i moltes més extensions per a l’OpenOffice.org a http://extensions.services.openoffice.org/.

Per veure com instal·lar extensions, a la mateixa pàgina teniu una guia prou detallada de com fer-ho.

http://extensions.services.openoffice.org/files/garland_logo.png

Deixa un comentari

Your email address will not be published.