El teu blog de Linux en català

Skype 2.1 beta (per fi)

Fa més d’un any i mig que Skype va publicar la versió 2.0 per a GNU/Linux i som molts qui no em parat de demanar una nova versió que solucione les mancances i problemes que Skype 2.0 ha tingut. La resposta sempre havia estat: “la versió per a linux ja funciona bé, així que per ara no en treurem una de nova”.

Skype 2.0 va portar a GNU/Linux el suport per a vídeo, una gran revolució. El problema ha estat bàsicament que aquest suport té uns quants problemes, per no parlar de la baixa qualitat de la transmissió del vídeo que es talla cada dos per tres (ho he pogut comparar personalment amb versions per a windows i linux).

Així que, per fi, Skype s’ha dignat a solucionar part d’aquests problemes amb Skype 2.1 que encara es troba en desenvolupament. La bona notícia és que ja podem gaudir i provar la versió beta (i els qui el feu servir no us oblideu d’enviar informes). Entre les característiques d’aquesta nova versió tenim:

 • Suport per a vídeo d’alta qualitat
 • Còdec d’àudio SILK d’skype
 • Suport per a pulseaudio
 • Suport per a enviament de missatges sms
 • Suport per a grup de contactes
 • Altres característiques menors relatives al chat

A més, hi ha un bon grapat d’errors solucionats i millores. Podeu veure-ho tot al llistat de canvis a la pàgina oficial de l’skype. Sens dubte aquesta és una gran notícia per als usuaris de GNU/Linux ja que, per gràcia o per desgràcia, Skype és qui controla el món de les trucades amb vídeo als ordinadors.

1 comment

  • oriolsbd on 15 de setembre de 2009 at 00:10

  Reply

  Avui he provat el Skype 2.1, i al final no he pogut configurar el micròfon. Com que demà tinc una reunió important per Skype, de moment he tornat al 2.0. Quan pugui, tornaré a provar el 2.1.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.