El teu blog de Linux en català

Kustodian, un dock combinat per a KDE

Kustodian és un nou dock per a KDE que barreja característiques del dock de Mac OSX i el taskbar del que serà el proper Windows 7. La seua finalitat sembla que és la de substituir l’actual panell de tasques de KDE amb el qual molts usuaris no arriben a estar del tot satisfets.

Bàsicament es tracta que en clicar sobre qualsevol de les llançadores, s’execute l’aplicació concreta. El nombre al costat de la icona mostra el nombre d’instàncies obertes del programa en qüestió i quan es passe per sobre de la icona, apareixerà un menú desplegable per triar quina instància volem triar.

En fer clic sobre qualsevol d’aquestes miniatures serà possible minimitzar i restaurar normalment. Algunes icones o aplicacions al Kustodian es marquen com a preferits i poden aparéixer fins i tot quan no hi ha cap nombre al seu costat. Per descomptat, es poden afegir els nostres propis preferits a la barra.

Kustodian encara està en desenvolupament i per fer-lo servir cal compilar-lo tot baixant el codi per svn. Per tant, si voleu provar-lo, haureu de seguir els següents passos. Primer baixem el codi:

svn co svn://anonsvn.kde.org/home/kde/trunk/playground/base/plasma/applets/kustodian

I després compilem:

cd kustodian
mkdir build
cd build
cmake ..
make
sudo make install

Deixa un comentari

Your email address will not be published.