El teu blog de Linux en català

Afegint subtítols a un vídeo des del terminal

Fa un temps vam escriure un article sobre com s’havia de fer per tal d’afegir subtítols a un vídeo fent servir el programa Avidemux. Fer-ho és senzill i Avidemux és potent i ràpid. Tot i així, alguna vegada pot passar-vos que Avidemux no pot obrir el fitxer de vídeo, i per tant serà millor fer-ho per terminal. Heu de tindre instal·lat mencoder (així que instal·leu-lo si no el teniu ja). I seguidament executar:

mencoder video.avi -sub subtitol.srt -oac copy -ovc lavc -o video_nou.avi -subcp utf-8 -font /usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSans.ttf -subfont-text-scale 3.8

I ja està. Si no us heu equivocat en copiar això i teniu el tipus de lletra indicat instal·lat (podeu provar amb altres tipus de lletra), s’iniciarà el procés i tindreu el vídeo en menys de mig hora (a mi em va trigar uns 15 minuts).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.