El teu blog de Linux en català

Gespeaker, i que l'ordinador llegisca per nosaltres

Gespeaker és una aplicació lleugera programada en Python i PyGtk que permet sentir el text que hi ha a dins d’un fitxer o d’una cadena que nosaltres mateixos hagem escrit a l’espai que el programa en té reservat.

Potser més d’un coneixeu el programa espeak, un programa que per la línia d’ordres fa exactament el mateix: Festival. Però Gespeaker és molt més senzill de fer servir (gràcies a la interfície gràfica) i d’instal·lar (gràcies a que ja porta tots els paquets adients d’idiomes, inclòs el català).

Fer-lo servir és tan senzill com seleccionar la llengua amb la qual volem que l’ordinador parle, seleccionar el tipus de veu (home o dona), escriure el text i finalment fer clic sobre el botó “Reprodueix”. A més, a la nova versió que s’ha publicat, és possible ajustar alguns paràmetres com l’entonació, el volum, la rapidesa i el retard entre paraula i paraula.

gespeaker

  • oriolsbd on 23 de juny de 2009 at 13:29

  Reply

  Fa molt bona pinta, el Gespeaker. Jo vaig provar el festival fa uns mesos, i era més complicat de configurar (no molt, però sí que era més complicat). El espeak, sobre el que s’executa Gespeaker, no l’havia utilitzat mai.

  Apart, el fet de poder canviar tots aquests paràmetres el fa molt interessant. 🙂

  • Marc on 26 de juny de 2009 at 12:08

  Reply

  Mola!

  • Guillem on 14 de maig de 2010 at 08:48

  Reply

  Pau, l’enllaç de descàrrega està trencat. Salut!

  • Pau on 14 de maig de 2010 at 17:46

  Reply

  Gràcies a tots dos, ja ho he actualitzat (he posat un enllaç a la pàgina de baixades).

  Salut,

  Pau

Deixa un comentari

Your email address will not be published.