El teu blog de Linux en català

Songbird 1.2 ja és ací

Songbird 1.2 ja s’ha publicat i ha estat una versió que s’ha enfocat sobretot a la gestió de la biblioteca i que proveïx d’una integració total amb iTunes (en cas que vulgueu treballar amb els dos).

Noves característiques

Manage Library Organització automàtica dels fitxers de la biblioteca
Songbird ara pot organitzar els fitxers que es troben a la nostra biblioteca. Una vegada activada aquesta característica, Songbird modificarà l’estructura dels directoris per tal de posar-los en un lloc concret. Es pot personalitzar l’estructura de la carpeta així com els noms dels fitxers (basats en les metadades que es troben a cada cançó, ja no tindrem més això de “Pista 1” o “Track 1”!!).
iTunes sync Dues formes de sincronitzar-se amb iTunes (per a Windows)
Si normlment feu servir l’iTunes Music Store per baixar continguts,ara podreu migrar les pistes i les llistes de reproducció de l’iTunes automàticament a Songbird. De la mateixa manera, també podreu exportar pistes i llistes de reproducció del Songbird a l’iTunes i després passar-les a l’iPhone o l’iPod (això està clarament enfocat a Windows…).
last.fm radio Last.fm Radio
Aquesta nova versió de Songbird inclou suport per a Last.fm. El que passa és que no queda clar si funcionarà o no en aquelles regions que no siguen els EUA o altres països on encara és gratuït (cal recordar que fa un parell de mesos Last.fm passà a ser de pagament).
equalizer Equalitzador de 10 canals
Ara podreu ajustar els controladors d’equalització i les freqüències que us permetran trobar el millor so segons la sala a la qual us trobeu.

Millores de rendiment

 • Cerca més ràpida
 • Esborrat de moltes pistes alhora més ràpid
 • La selecció de moltes pistes ja no alenteix el funcionament del programa
 • Reducció de fallades: l’equip ha treballat de valent per solucionar totes aquelles fallades que tancaven el programa inesperadament.

I a partir d’ara…

L’objectiu serà bàsicament millorar el rendiment i l’estabilitat del programa, a més d’anar afegint noves característiques de so i altres objectius que es poden veure a la pàgina web. Sempre podeu anar provar les versions en desenvolupament que es publiquen contínuament.

3 comments

  • oriolsbd on 19 de juny de 2009 at 08:59

  Reply

  Cada cop fa millor pinta, el Songbird. I, a més, porta un nivell molt alt d’actualització. Pel que es veu a l’enllaç que has posat, les versions 1.3 i 1.4 (suposo que aquesta serà la seva numeració) sortiran a l’agost i a l’octubre. Si ja gairebé les tenim aquí!! 🙂

  • oriolsbd on 19 de juny de 2009 at 09:02

  Reply

  Per cert, a GetDeb (http://www.getdeb.net) ja hi tenen el paquet per a Ubuntu.

  • aleis on 20 de juny de 2009 at 18:46

  Reply

  Hola! Precisament fa poc que vaig decidir-me a instal.lar aquest programa. Faig servir Hardy encara, ja que no penso actualitzar fins que no surti la seguent LTS, i el problema que m´he trovat és que quan afegeixo noves carpetes al directori a on tinc tota la meva música (que és el que he establert per defecte obviament) el programa no m´actualitza la llista… Amb Amarork no pateixo aquest inconvenient, ell mateix s´encarrega de recarregar la llista tant bon punt s´inicia el programa o durant el seu funcionament. He provat d´actualitzar a la nova versió 1.2 del songbird amb el paquet del getdeb i tot ha anat bé, tot menys aquest problema que arrossego… Potser estic fent alguna cosa malament. Malgrat el que comento, he de dir que em sembla junt amb Amarork un dels millors reproductors que he provat fins ara.
  A reveure!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.