El teu blog de Linux en català

Gbrainy. A entrenar les neurones!

Per a tots aquells que a vegades volem passar una estona divertida alhora que utilitzem la matèria gris (o la poca que tenim 🙂 ), a GNU/Linux trobem Gbrainy. Aquest joc conté una sèrie de proves que ens aniran ajudant a exercitar la lògica, la memòria, o simplement, a passar una bona estona.

El joc es troba disponible en la majoria de distribucions importants. Per exemple, es pot instal·lar a Ubuntu directament des de Synaptic, o des d’un terminal, executant la comanda següent:

sudo apt-get install gbrainy

Quan el tinguem instal·lat, el podem executar des del menú “Aplicacions>Jocs>gbrainy”. La pantalla principal del joc és la següent:

Pantalla d'inici del Gbrainy

Pantalla d'inici del Gbrainy

Com veiem, les proves estan dividides en tres categories: Trencaclosques lògics, càlcul mental i entrenadors de memòria. Podem fer una partida que només contingui jocs d’alguna de les tres categories, o de manera que ens vagin sortint proves de les tres barrejades. L’objectiu del joc és força clar: resoldre el màxim de preguntes en el mínim temps.

Pantalla de joc del Gbrainy

Pantalla de joc del Gbrainy

El joc té l’al·licient que ha estat programat per un català, en Jordi Mas que, entre altres coses, també és membre fundador de Softcatalà.

La versió que ve amb Ubuntu Jaunty és la 1.0.1, però la darrera versió és la 1.1.0 (que ja vindrà amb Ubuntu Karmic Koala). Podeu instal·lar-vos aquesta darrera versió a Ubuntu Jaunty baixant primer el fitxer .deb corresponent. Podeu fer-ho des d’un terminal:

wget http://es.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/g/gbrainy/gbrainy_1.10-1_all.deb

I després, cal instal·lar el fitxer acabat de baixar:

sudo dpkg -i gbrainy_1.10-1_all.deb

Podeu veure les novetats de la versió 1.1 a la l’apunt on s’anunciava el seu alliberament.

2 comments

    • guillem on 10 de juny de 2009 at 10:30

    Reply

    Aquest joc ja l’havia provat i és molt divertit! M’encanta, una gran contribució catalana al programari lliure 🙂

    • roger on 10 de juny de 2009 at 16:30

    Reply

    Jo també hi he jugat. Està molt bé perquè et fa pensar una estona, però jo de seguida perdo els nervis i ho acabo deixant córrer. Per sort, es pot triar el nivell de dificultat i últimament, quan l’obro ja me’l poso a nivell fàcil!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.