El teu blog de Linux en català

Fedora 11 (Leonidas)

Avui veu a la llum una nova versió de Fedora, una de les distribucions de GNU/Linux més famoses i utilitzades. Fedora sempre s’ha caracteritzat per portar-nos les últimes versions de programari. Les principals novetats que porta Fedora 11 (Leonidas) són:

 • Temps d’arrancada de 20 segons (fins arribar a la pantalla d’inici de sessió d’usuari). Això s’ha aconseguit, entre altres coses, gràcies a Plymouth.
 • Particions amb ext4 de forma predeterminada.
 • Utilització de Firefox 3.5.
 • Gnome 2.26, KDE 4.2 o XFCE 4.6.
 • Utilitza el driver Nouveau de forma predeterminada per a targetes gràfiques NVIDIA.
Logo de Fedora

Logo de Fedora

I moltes novetats més. Podeu veure la llista completa a la pàgina de característiques d’aquesta nova versió. Podeu descarregar Fedora 11 (Leonidas) des de la pàgina de descàrrega de Fedora. El DVD d’instal·lació està disponible en les següents versions:

Pantalla d'inici de Fedora 11 (Leonidas)

Pantalla d'inici de Fedora 11 (Leonidas)

Aquesta última versió ha sofert dos endarreriments en la seva data de llançament (primer estava prevista pel 26 de maig, i posteriorment pel 2 de juny). De tota manera, sóc de l’opinió que aquest tipus d’endarreriments no són importants, amb tal d’assegurar la qualitat i estabilitat de la versió final.

1 comment

  • guillem on 10 de juny de 2009 at 10:27

  Reply

  Ostres! Relament porta les últimes novetats aquesta distribució. Té molt bona pinta, i sobretot pel que fa al temps d’arrancada ho trobo un gran avanç!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.