El teu blog de Linux en català

Amarok 2.1

Aquesta mateixa setmana he pogut llegir a Gabuntu que ja està disponible la versió 2.1 d’Amarok (“Let there be light”). L’Amarok és un dels reproductors de música més populars. La versió 2.0 va suposar una remodelació completa del programa, i per aquest motiu no es van poder aplicar totes les funcionalitats que tenia la versió anterior (l’excel·lent Amarok 1.4). Amb aquesta nova versió, tornarem a tenir disponibles algunes d’aquestes funcionalitats “perdudes”, i en tindrem moltes de noves. Podeu llegir la llista completa de novetats a la notícia oficial de l’alliberament d’Amarok 2.1.

Si volem tenir disponible aquesta nova versió en el nostre Ubuntu Jaunty Jackalope, s’ha habilitat uns repositoris especials. Per a tenir-los, hem d’obrir el gestor de Fonts de Programari (“Sistema>Administració>Fonts de programari”). A la pestanya “Programari de tercers”, hem de prémer el botó “Afegeix…”. En el camp “Línia APT:”, hem d’escriure el següent:

deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/backports/ubuntu jaunty main

Després, haurem d’importar la clau d’encriptació d’aquest repositori. En aquest cas, hem d’executar des d’un terminal les comandes següents:

gpg --keyserver subkeys.pgp.net --recv 2836CB0A8AC93F7A

gpg --export --armor 2836CB0A8AC93F7A | sudo apt-key add -

Un cop fet això, si ja teníeu instal·lat l’Amarok només cal fer una actualització dels paquets. Ho podeu fer des del gestor d’actualitzacions (“Sistema>Administració>Gestor d’actualitzacions”).

Si no teníeu instal·lat l’Amarok, ho podeu fer directament des del Synaptic, o des d’un terminal, executant la comanda següent:

sudo apt-get install amarok

  • PellRoja on 7 de juny de 2009 at 11:30

  Reply

  Sabeu si es poden migrar les dades de amarok 1.4 a la 2.0? tinc la base de dades a mysql i ara encara no migraré, però més endavant ho tinc plantejat 😛

  • oriolsbd on 7 de juny de 2009 at 11:58

  Reply

  No ho sé segur, però jo diria que en actualitzar t’hauria de mantenir la informació que tens a la bdd. Com a mínim si, com dius, la tens a mysql, perquè tant amarok 1.4 (opcionalment) com amarok 2 utilitzen aquest gestor. El que no tinc clar és si et mantindria les dades provenint de amarok 1.4 amb sqlite (que era el gestor de bdd per defecte d’aquesta versió d’amarok) cap a amarok 2 (que ja no dóna l’opció de sqlite).

  Una manera fàcil de comprovar-ho és amb una màquina virtual. 🙂

  Salut!

  • PellRoja on 7 de juny de 2009 at 20:07

  Reply

  Bona idea, provaré amb una maquina virtual a veure com es pot solucionar 😉 Jo vaig estar un temps amb sqlite, però l’amarok s’anava tornant lent per que tinc moltes canóns, i sqlite no ho suportava. Al final vaig tirar de mysql i estic molt content després d’un any i mig.

  • oriolsbd on 7 de juny de 2009 at 20:30

  Reply

  A mi em va passar el mateix. Amb l’sqlite anava molt bé amb poques cançons, perquè és molt lleuger. Però amb l’augment del nombre de cançons, es nota molt que mysql és un millor gestor de bdd.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.