El teu blog de Linux en català

Còpies de seguretat de jocs de PSP

Per a aquells que tingueu una PSP, segurament sabreu que podeu tenir còpies de seguretats dels vostres jocs amb format “iso”. Aquest format és una còpia directa del disc UMD, i ocupa força espai. També existeix el format “cso”, en el qual les dades tenen un cert nivell de compressió, i per tant ocupen molt menys. Per a convertir les còpies de seguretat dels nostres jocs de format “iso” a format “cso”, podem utilitzar el programa Ciso.

El Ciso està disponible en les distribucions més importants de GNU/Linux. Per exemple, per a instal·lar-lo a Ubuntu, ho podem fer directament des del Synaptic, o des de terminal, executant la comanda següent:

sudo apt-get install ciso

Un cop instal·lat, el programa no té entorn gràfic, i l’hem d’executar des de terminal. Primer, des del terminal anem al directori on tinguem el fitxer “iso”, i s’ha d’executar amb el següent format:

ciso <nivell_compressió> <fitxer_iso> <fitxer_cso>

Com a nivell de compressió, li podem posar qualsevol número entre 1 i 9. Com més elevat, més compressió obtindrem, però també trigarà més a executar-se. Jo normalment utilitzo un nivell de compressió de 7 (tot i que no hi he vist diferències respecte del nivell 9).

El mateix programa Ciso també ens permet fer la conversió a la inversa. És a dir, passar d’un fitxer “cso” a un “iso”. Per a fer-ho, només heu d’indicar un nivell de compressió 0.

1 comment

    • Pol on 31 de maig de 2009 at 11:34

    Reply

    Per un projecte de la uni vam programar per la psp, si a algú l’interessa feu-me un ping i us redirecciono al meu company (que és qui més s’hi va dedicar :P)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.