El teu blog de Linux en català

KOffice 2 ja és ací, després de tres anys de desenvolupament

S’han necessitat, ni més ni menys, tres anys per a arribar a la versió estable de KOffice 2. Darrere queda un procés d’alfes i betes amb numeracions excessivament altes i unes grans expectatives que van acabar en indiferència per part del públic. Però KOffice 2 ja és ací, i això és el més important.

És important perquè OpenOffice.org, encara que continua sent la suite ofimàtica lliure de referència, es troba en un procés de canvi que no està clar on acabarà després de la compra de Sun per part d’Oracle. KOffice és important perquè algun dia podria convertir-se en la referència.

Karbon - Tiger

Els programadors indiquen que aquesta no és una versió per a l’ús normal, està enfocada per a testers, programadors i demés (una llàstima). Sembla que ho han fet com van fer amb KDE4: han tret una suposada versió final que més bé és una beta per tal d’aconseguir una miqueta d’atenció.

KOffice 2 inclou KWord (el processador de textos), KSpread (el full de càlcul), KPresenter (el creador de presentacions), KPlato (per a projectes), Karbon (editor de gràfics vectorials) i Krita (editor de gràfics). Per mi, el més important, el KWord, a les versions anterior encara tenia moltes coses a millorar. Ja veurem en aquesta. Un dels principals punts forts serà que KOffice es podrà executar a Windows, Mac i Linux.

KWord - Text Krita 2.0 runs on OSX

1 comment

    • aniol on 29 de maig de 2009 at 12:51

    Reply

    A mi el KWord m’ha semblat força complet, potser el que em falla és el Kspread que si el Calc (de l’OpenOffice) ja qui diu que no és tant complet com Excel, doncs el Kspread encara no sembla tant complet com Calc.
    Però està força bé el KOffice 2.0, ja veurem si l’acabo substituint per l’OpenOffice.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.