El teu blog de Linux en català

Instal·lar OpenOffice.org 3.1 en català a Ubuntu

No és per discriminar a les demés distribucions, però ara mateix és el que hi ha.

A Debian només cal estar en la branca experimental i ja el podreu instal·lar, doncs a ubuntu farem una cosa semblant.

Primer hem de tenir accés a la llista de fonts de programari (sources.list) per a modificar-la manualment, per poder accedir a aquest fitxer necessitem permisos d’administrador, per tant premem alt+f2 (o anem a un terminal) i escrivim:

gksu gedit /etc/apt/sources.list

NOTA: En cas de fer servir kubuntu, xubuntu o altres variants, haureu de canviar “gedit” pel vostre editor, en el cas de kubuntu l’editor que hi ha és el kate o el kwrite.

Un cop haguem escrit la contrasenya d’administrador ens apareixerà la llista de fonts de programari llesta per a ser editada. El que farem serà substituir a tot arreu “jaunty” per “karmic” (l’actual versió de desenvolupament de Ubuntu), per a fer-ho farem servir l’eina de reemplaçament, apareixerà al prèmer Ctrl+H (Ctrl+R per al kate).
En el camp de cerca escrivim jaunty i en el de reemplaçament, karmic.

sources_m

En la captura mostro com fer-ho tant en el gedit (esquerra), com amb el kate (dreta), un cop omplerts els camps de cerca i reemplaçament fem clic a reemplaça-ho tot (substitueixe-ho tot al kate). Ara desem l’arxiu però no el tanquem (el necessitarem més tard).
D’ara en endavant és possible que ens aparegui una finestra per actualitzar, no en fem cas, no hem d’actualitzar, sinó s’ens instal·laria el karmic i costa força tornar enrere.

Anem al gestor de paquets synaptic i fem clic a “refresca”, segurament ens apareixerà algun error de repositoris que no funcionen, no en fem cas i tanquem el missatge. A synaptic cerquem el paquet openoffice.org, fem clic dret i el marquem per a actualitzar, ens avisarà de tot el que ha de instal·lar i actualitzar, fem clic a “marca”, un cop fet això ens hem d’assegurar que tenim el paquet openoffice.org-l10n-ca i si ja està marcat, podem aplicar els canvis.

synaptic_OOo_m

Ara ja tenim el nou OpenOffice.org 3.1, l’executem per assegurar-nos de que el tenim en català i estigui funcionant. Una coseta que he vist és que al carregar-se segueix posant 3.0, però és la 3.1, no deuen haver actualitzat la imatge.
Si tot va bé procedim a desfer els canvis que haviem fet en l’arxiu de fonts de programari, per a fer-ho només cal prémer Ctrl+Z i d’esar l’arxiu. Després tornem a synaptic i el refresquem per a que ja no surtin les actualitzacions de karmic.

Principals novetats del OpenOffice.org 3.1
(Anglès)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.