El teu blog de Linux en català

TestDisk

Suposo que tots haureu tingut alguna vegada el vostre ordinador amb Windows que utilitza particions del tipus NTFS i/o FAT32 i com és freqüent sense saber ben bé perquè ( és el que tenen els sistemes privatius ) os haureu quedat sense poder accedir al disc. Per recuperar dades, connectant el disc dur en un altre PC i utilitzat qualsevol programa a l’estil Stellar Phoenix o el PC Inspector, normalment n’hi ha més que suficient.

Però us ha passat mai perdre dades en un sistema GNU/Linux?

L’altre dia fent experiments ( sempre amb un backup darrere per si de cas ), vaig formatejar de forma accidental el disc on tenia tots els arxius de la carpeta /home. Com que el disc dur amb la còpia de seguretat no el tenia a mà i nevessitava treballar, vaig començar a buscar com recuperar dades d’una partició EXT3. Em vaig topar amb diversos programes, un de molt interessant i amb interfície gràfica però que només actuava sobre Windows ( vaig probar-lo amb Wine però anava molt lent ). I també vaig trobar-me amb el TestDisk, un programa molt simple en mòde text que escaneja els discs durs amb menys de 5 minuts i et mostra les carpetes i els arxius antics. Per recuperar els arxius serà tan fàcil com utilitzar l’eina copiar que ens proporciona el programa. Indiquem el lloc on copiar i ja tenim les dades.

TestDisk

Deixa un comentari

Your email address will not be published.