El teu blog de Linux en català

Celtx

Celtx és un programa d’edició de mitjans. Què vol dir això?, doncs que no és un editor com qualsevol altre, sinó que està especialment dissenyat per a escriure des de textos normals fins a novel·les, passant per redaccions, històries o fins i tot elements multimèdia.

Permet la creació organitzada de textos, així com un assistent per afegir imatges als mateixos. La qüestió és que Celtx facilita molt la tasca d’escriure, tot combinant una interfície atractiva, senzilla de fer servir i amb moltes possibilitats.

Potser alguns ja coneixeu un altre programari que té la mateixa finalitat: el Writer’s Cafe, que té el problema que no és completament lliure. Trobareu versions tantper a Windows, Mac OSX com GNU/Linux.

http://celtx.com/images/screenShots/screenPlay640.png

snapshot2

snapshot1

  • LitusMayol on 12 de maig de 2009 at 11:54

  Reply

  A la universitat em fan usar el Celtx per escriure guions dramàtics!

  • JoTGi on 12 de maig de 2009 at 12:11

  Reply

  Té bona pinta! D’aquí uns dies el provaré, ara vaig molt liat… no el coneixia! Gràcies!

  • xavifumi on 12 de maig de 2009 at 13:24

  Reply

  Malauradament no puc parlar gaire content del celtx, tot i que en soc un usuari habitual(i fins fa poc un fan!). Ja que des de fa un parell de mesos, Celtx ha decidit privatitzar les utilitats orientades a la “cooperació” que tenía el programa, de forma que ara, si no es vol pagar, el programa ens serveix per a treballar a nivell individual, i fins fa poc era una eina de pre-producció i producció excepcional ja que ens permetia a un equip complet tenir accés el projecte, modificar-lo i anar treballant conjuntament de forma ràpida, i ara, com ja he dit abans, el dret a cooperar s’ha de pagar… (uns 5$ al més per usuari)

  • Pau on 12 de maig de 2009 at 14:42

  Reply

  Doncs anem bé… xavi, vols dir que eixa part del codi no va ser GPL?

  • xavifumi on 12 de maig de 2009 at 16:25

  Reply

  Doncs la veritat… no tinc ni idea de com està el tema de les llicencies de celtx, però quan el vaig descobrir, a la web on en parlaven el definien com a programa “freeware”, cosa que sempre m’havia extranyat.
  De totes formes crec que és un programa esplèndid per a fer guions, ja que estalvia molta feina i et permet un perfecte desglossament dels projectes.

  • Marc B. on 12 de maig de 2009 at 19:22

  Reply

  També es pot descarregar des de Softcatalà:

  http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Celtx

  • Ferran Roig on 13 de maig de 2009 at 11:39

  Reply

  Jo sóc el traductor del Celtx en català i també estic disgustat amb la versió 2. Però cal recordar que només s’ha de pagar per poder penjar els projectes al servidor de Celtx. A part d’aquesta funció, el programa és totalment operatiu i encara recomanable.

  El codi del programa és obert i qualsevol persona pot modificar-lo i fer una versió totalment lliure. http://download.celtx.com/source/celtx-201-src.tar.bz2

  • Roger on 13 de maig de 2009 at 12:29

  Reply

  Jo no trobo malament que s’hagi de pagar per obtenir serveis extra… Programari lliure != Programari gratuït

  Potser la gent no hauria de malinterpretar els conceptes…

  • xavifumi on 15 de maig de 2009 at 17:38

  Reply

  Ei! que jo tampoc he renegat del Celtx! i comprenc perfectament que per a emmagatzemar els treballs en els seus servidors s’hagi de pagar una quota, encara que sigui pel manteniment, i la seguretat que suposa! Pero penso que els que fem servir el programa, i volem treballar en grup, ens hem quedat sense cap alternativa.

  • Ferran Roig on 21 de maig de 2009 at 11:57

  Reply

  El que ens ha sorprès és el canvi d’estratègia. Si aquest era el seu objectiu, ho podrien dir des d’un principi.

  • maslinux on 31 de maig de 2009 at 18:49

  Reply

  Hola
  El motivo de escribir es para informaros que he creado un “menéame” pero para linuxeros.
  Podéis visitarlo en http://tuxeame.net
  Gracias

Deixa un comentari

Your email address will not be published.