El teu blog de Linux en català

Nou funcionament del gestor d'actualitzacions a Jaunty

A Ubuntu 9.04, s’ha modificat el comportament del gestor d’actualitzacions. Fins ara, cada dia (o com es tingués configurat) el gestor revisava si hi havia alguna actualització a aplicar i, en cas afirmatiu, mostrava una notificació i ens afegia una icona identificativa a la part dreta de la barra superior del Gnome. Si fèiem clic a aquesta icona, ens obria el gestor d’actualitzacions i podíem aplicar o rebutjar els canvis.

En aquest fil d’Ubuntuforums s’ha comentat (per si era un possible error) que s’ha modificat aquest funcionament. Amb Jaunty, si hi ha actualitzacions, ja no hi ha notificacions ni icones indicatives. Directament t’obre una finestra (el gestor d’actualitzacions). Personalment, no m’agrada massa aquest canvi, perquè no m’agrada que se m’obrin finestres que no he “demanat”, i prefereixo el sistema de notificacions. Pot semblar poc important, però realment pot arribar a ser una mica molest, perquè si de moment rebutges l’actualització, i instal·les un programa qualsevol (cosa bastant habitual en un sistema acabat d’instal·lar), el gestor torna a detectar que hi ha actualitzacions i et torna a obrir la finestra.

Per si hi ha algú més per aquí a qui no agrada aquest funcionament, en el mateix fil, en RainCT ens ha explicat la manera de tornar al sistema de notificacions que hi havia fins ara. Simplement, cal obrir un terminal i executar:

gconftool -s --type bool /apps/update-notifier/auto_launch false

Amb això, ja tindrem de nou el gestor d’actualitzacions clàssic.

  • xavi on 6 de maig de 2009 at 16:21

  Reply

  Quina errada! Una de les coses que sempre m’han agradat més de l’ubuntu és que no és gens invasiu, això ho trobo un pas enrere. Sort que, com tot, és configurable i es pot arreglar…

  Gràcies per avisar!

  • RainCT on 6 de maig de 2009 at 23:02

  Reply

  «si de moment rebutges l’actualització, i instal·les un programa qualsevol […], el gestor torna a detectar que hi ha actualitzacions i et torna a obrir la finestra»

  Això sí que sembla que és un error, a no ser que les actualitzacions fossin de seguretat. Les actualitzacions normals només demana per insta?lar-les un cop la setmana, i comptant des de l’últim cop que has tocat alguna cosa dels paquets (per exemple, si el dia que fa 5 actualitzes des del Synaptic/l’apt-get/etc. el comptador es reinicia i no surt res -per a actualitzacions no crítiques- fins al cap de 7 dies més).

  • oriolsbd on 7 de maig de 2009 at 12:37

  Reply

  Em sembla que és perquè, quan instal·les un programa qualsevol des de Synaptic, després torna a “recalcular” els paquets. El gestor d’actualitzacions detecta aquest “recàlcul” i es torna a obrir.

  • KuBe on 7 de maig de 2009 at 22:34

  Reply

  jo fa temps q tinc desactivades les actualitzacions automàtiques i actualitzo quan tinc una estoneta, passo que el sistema m’estigui donant pel cul quan faig altres coses.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.