El teu blog de Linux en català

Editar fórmules amb OpenOffice Math

De la mateixa manera que els gràfics i les imatges, les fórmules es creen com objectes dins d’un document de l’OpenOffice, ja sigui de Writer, Draw o Calc. A l’insertar una fórmula en un document (seleccionant Insereix -> Objecte -> Fórmula en la barra de menú de Writer, Calc o Draw) s’inicia OpenOffice Math automàticament.

Aquest programa pot crear, editar i donar format a la fórmula utilitzant una àmplia gamma de símbols i funcions predefinits. A l’invocar Math, sota la finestra del document en el qual estem treballant, s’obre una nova finestra, dins de la qual podem, utilitzant una simbologia especial, editar fórmules.

Arribat en aquest punt, molta gent s’espanta perquè no sap per on ha de començar. Per solucionar aquest petit problema, podem desplegar un menú flotant que ens ajudarà moltíssim i ens permetrà trobar amb més facilitat el símbol que volem inserir. Per fer aparèixer el menú flotant de comandes anirem a Visualitza -> Selecció. La veritat és que qui va posar aquest nom al menú s’hi va lluir… sembla fet espressament perquè la gent no ho trobi!

math

Part d’aquesta informació està extreta del manual de OpenOffice Math. El podeu consultar per ampliar els vostres coneixements sobre el programa, o també podeu consultar la pàgina web que contesta les preguntes més freqüents dels usuaris.

  • oriolsbd on 3 de maig de 2009 at 12:09

  Reply

  Jo utilitzo moltíssim l’OpenOffice per a editar fórmules per a la meva feina a la UOC, i va molt bé. Qui hagi d’introduir fórmules i encara no ho hagi provat, ja triga. 🙂

  El menú “Selecció” que comentes (estic d’acord amb tu que s’hauria de modificar) va molt bé al principi. Però quan ja has escrit unes quantes fórmules, va millor (i molt més ràpid) aprendre com es “codifica” i escriure-ho directament.

  • aniol on 3 de maig de 2009 at 13:21

  Reply

  Quins bons records tinc de l’OpenOffice Math. El resultat final era molt bo, i no va ser gaire traumàtic aprendre’n l’ús (malgrat que tal i com tu dius, primer vam haver de buscar a veure a quin menú es trobava).

  • guillem on 6 de maig de 2009 at 09:22

  Reply

  Tambè és una bona opció usar el LaTeX per a editar fòrmules, algú ho ha fet mai? El que sí que he vist és que queden molt boniques 🙂

  • oriolsbd on 6 de maig de 2009 at 09:34

  Reply

  No l’he utilitzat directament, però sí indirectament. Hi ha pàgines web que tenen instal·lat el mòdul de WordPress per a LaTeX, i no va malament. Però jo crec que el Math d’OpenOffice és molt bo i fàcil d’utilitzar.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.