El teu blog de Linux en català

Connectors per al Nautilus.

El Nautilus és el navegador de carpetes que ve de forma predeterminada en l’entorn Gnome. El programa està molt ben dissenyat, i permet ser ampliat de forma senzilla per mitjà de connectors ja programats, o per altres que programem nosaltres mateixos. En una anotació anterior, ja vam parlar d’un de molt interessant, el filename-repairer. A més, des de Synaptic podem instal·lar els següents connectors:

 • nautilus-gksu: Permet obrir qualsevol fitxer amb permisos d’administrador.
 • nautilus-image-converter: Amb aquest connector, si fem clic amb el botó dret sobre una imatge tindrem disponibles noves opcions per a poder-la girar, ampliar o reduïr. Si seleccionem diverses imatges alhora, podem realitzar el canvi en totes elles alhora.
 • nautius-open-terminal: Si fem clic amb el botó dret en una carpeta, ens donarà l’opció d’obrir un terminal que directament ens posicioni en aquest directori.
 • nautilus-wallpaper: Des del menú contextual del Nautilus, podrem fer que una imatge determinada sigui el fons del nostre escriptori.

Com veieu, alguns d’ells són realment interessants. Si busqueu pel Synaptic, en trobareu algun altre que potser també us fa servei. A més, com he comentat abans, Nautilus ens permet crear els nostres propis scripts. Hi ha diverses webs que han creat els seus propis scripts, i ens els deixen a la nostra disposició per a utilitzar-los.

2 comments

  • pol on 28 d'abril de 2009 at 14:27

  Reply

  perfect! Fa temps que em queixava (amb mandra per buscar-ne la solució) de les coses que trobava a faltar en el navegador de fitxers d’ubuntu en contra del de KDE, l’ obrir un terminal aquí i quan haig d’obrir un terminal per canviar els permisos o veure el contingut d’alguna carpeta que tinc en un altre nom d’usuari.

  • guillem on 29 d'abril de 2009 at 10:13

  Reply

  Molt bona recopilació. De fet, aquestes petites funcionalitats són una de les coses que els usuaris novells troben a faltar més. Ja havia oblidat l’apunt que havia fet jo 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.