El teu blog de Linux en català

Les accions contra l'interncanvi de fitxers

Durant els darrers mesos i més intensivament durant les darreres setmanes no hem parat de rebre notícies relatives a les accions dels governs contra l’intercanvi de fitxers a la xarxa. En aquest moment em venen unes paraules de Richard Stallman al cap, que ell repeteix una vegada rere l’altra a les xerrades que va fent arreu del món:

Les llicències actuals ens fan persones dolentes. Si tenim un programa [o peli, o cançó, o llibre] que ens agrada, el més normal és que vulguem compartir-lo amb els amics. Però si ho fem, serem persones dolentes perquè estarem infringint les llicències i ens denunciaran; i si no ho fem, també som persones dolentes perquè no compartim el que tenim amb els nostres amics.

Molts vam pensar que no es podria posar portes al camp, però els governs i els amos dels drets d’autor n’estan construint una fortalesa al voltant de forma que tots hi som a dins, i les seues càmeres ens envolten i ens vigilen [tingueu en compte que la vostra IP queda registrada a tots els llocs web que visiteu i si algú amb una ordre judicial la demana als administradors d’eixos llocs web, l’obtindrà].

En aquests moments cal pensar que el tema de la privacitat és important. I també és important anar tant en fora com ens siga possible per tal d’evitar dependre d’un món omplert de patents i drets d’autor que més que protegir als creadors, ataca als usuaris. El programari lliure va endavant, però i la cultura lliure?.

copyright

2 comments

  • guillem on 28 d'abril de 2009 at 10:16

  Reply

  Molt bona reflexió. Sempre he pensat el mateix, que el programari lliure només forma part d’un moviment molt més gran que és la cultura lliure. Sinó fem aquest canvi d’enfocament de la nostra cultura estem perduts com a societat.

  Us recomano, que segurament us l’hagueu llegit, el llibre recull de conferències del Richard Stallman, “Free Software, Free Society”, que us el podeu descarregar lliurement i traduit al català des de http://www.culturalliure.cat/arxius/programarilliure.pdf

  • kukat on 28 d'abril de 2009 at 18:58

  Reply

  Es veu que estan posant-se durs…avui m’han esborrat un post de blogger que contenia un enllaç a un disc!!!
  No podran fer res davant d’uns internautes units, alegres i combatius! jajajaj
  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.