El teu blog de Linux en català

Instal·lar la impressora HP Laser Jet P1005 al Debian/Ubuntu

Recenetment vaig adquirir una impressora làser HP Laser Jet P1005. El problema va ser que al endollar-la a l’ordinador, l’Ubuntu me la reconeixia i me l’instal·lava, però no aconseguia imprimir cap arxiu.

Per instal·lar-la, és tan senzill com desinsta·lar el paquet hplip, mitjançant

sudo apt-get remove hplip

I després descarregar-te el paquet hplip de la pàgina web del projecte. Ho podeu fer a través d’aquesta comanda

wget http://prdownloads.sourceforge.net/hplip/hplip-3.9.2.run

Un cop descarregat el programa, li donare’m permissos d’execussió

chmod +x hplip-3.9.2.run

I l’executarem des d’una terminal

bash hplip-3.9.2.run

Llavors se·leccionarem la instal·lació automàtica, li diem el sistema operatiu que esetm usant, no habilitarem l’impressió en paral·lel, i esperarem a que es compili el programa. Aquesta operació pot tardar diversos minuts. Durant el procès, l’instal·lador ens demanarà la contrasenya de root, doneu-li, no us preocupeu que no és shell phishing. Tambè ens demanarà que desconnectem i tornem a connectar la impressora. Li haurem de fer cas. Aneu amb compte en aquest punt a no sel·leccionar l’opció de restart, ja que sinó se’ns reiniciarà l’ordinador i us preguntareu perquè li haurem donat la contrasenya de root a un programa!

Després de tot això, l’instal·lador ens demanarà que s’ha de descarregar un pluguin per instal·lar correctament la impressora, li direm que d’acord, ell es conectarà a internet i nosaltres sel·leccionarem el pluguin recomanat pel programa.

I ja està! Al final de l’instal·lador ens enviarà una pàgina de prova i ja hauriem de ser capaços de veure una fulla impressa.

Nota 2: Sembla ser que amb l’últim driver (mòdul), l’hplip-3.9.4b.run, l’imprsora no imprimeix bé, imprimeix les lletres amb molta mala qualitat i el negre no l’acabo d’omplir del tot, quedant les imatges esblanquejades. Per tant, us recomano que us instal·leu la versió hplip-3.9.2.run

HP Laser Jet P1005

  • elsa on 15 de maig de 2009 at 14:40

  Reply

  Jo tinc una impressora HP Laser Jet P1015 i no sé si aquestes instruccions podran servir igual. Ara bé, jo tindré un problema: que la impressora no la tinc a casa sinó en un lloc on no disposo de connexió a internet. Havent descarregat i desat el paquet hplip de la pàgina web del projecte, podré executar totes les comandes sense estar connectada a internet?

  • guillem on 15 de maig de 2009 at 20:40

  Reply

  En principi aquest tutorial funciona per tota la sèrie d’impresores HP Laser Jet P1000/1005/1018/1020/p1005/p1006/p1015

  Així que no hauries de tenir cap problema.

  Pel que comentes de la conexió a internet no és necessaria, sempre hi quan et baixis previament d’internet el paquet hplip que es comenta al tutorial. Tampoc et serà cap problema quan fagis sudo apt-get remove hplip ja que aquesta comanda no és connecta a internet, ja que només desinstal·la el paquet del teu ordinador.

  Espero que no tinguis cap problema i ja comentaràs si te n’has sortit aquí. Molta sort 🙂

  • elsa on 16 de maig de 2009 at 08:50

  Reply

  Gràcies, Guillem. Una altra pregunta, per aquest tema i en general: quan dieu que s’ha de descarregar un paquet per després executar-lo, en quina carpeta s’ha de desar per fer-lo funcionar? Gràcies.

  • roger on 16 de maig de 2009 at 16:29

  Reply

  Hola Elsa, quan has d’executar un paquet s’ha de fer des de la terminal. Per tant, el que és important és que la terminal estigui en el mateix directori que el paquet. Si no vols haver de fer cap pas previ, el més senzill és guardar el paquet a la carpeta /home/usuari (en el meu cas a la carpeta /home/roger) ja que quan s’obre la terminal ens trobem sempre per defecte en aquesta carpeta. Llavors podràs executar el paquet directament només obrint la terminal.

  Si per contra vols tenir el paquet descarregat a un altre directori, llavors hauràs d’anar a través de la terminal cap aquell directori. Per exemple, si tens el paquet a /home/usuari/fitxers_descarregats , el que hauràs de fer és:

  cd /home/usuari/fitxers_descarregats

  Llavors, ja estaràs a la terminal dins d’aquest directori i podràs donar sense cap problema de localització ordres d’execució sobre el paquet.

  • guillem on 17 de juny de 2009 at 19:01

  Reply

  És el mateix procediment que el que explica en Roger per la impressora HP DeskJet 5440

  http://alliberats.cat/com-arreglar-la-impresora-hp-deskjet-5440

  Salut!

  • jose on 28 de setembre de 2009 at 16:04

  Reply

  hola,
  he provat de instal.lar la meva laserjet 1018 i no puc. Em surt aquest missatge durant el procés d’instal-lació: error: Configure failed with error: python-devel not found

  Cap idea????
  grácies,
  jose

  • guillem on 28 de setembre de 2009 at 22:42

  Reply

  Hola jose, has provat d’instal·lar el python-devel? Prova amb

  sudo aptitude install python-devel

  També prova d’instal·lar els build essentials, que basicament serveixen per compilar mòduls i potser ho necessitis. Instal·lant-ho no hi perds res.

  sudo aptitude install build-essential

  Espero que així arreglis el teu problema, si això no et funciona comenta-ho a veure si et podem ajudar.

  Què vagi molt bé!

  • jose on 29 de setembre de 2009 at 20:57

  Reply

  hey nois, sou uns cracks. He seguit les vostres instruccions i ja estic imprimint com un boig.
  Gràcies¡¡¡¡¡¡

  jose

  • guillem on 5 de novembre de 2009 at 11:52

  Reply

  Pels que utilitzeu l’Ubuntu Karmik Koala, us explico com he configurat l’impressora.

  Primer ho he fet de forma automàtica, ficant-li un nom a l’impressora, però llavors no m’imprimia.

  Llavors he desinstal·lat el paquet hplip i he anat a la web del projecte hplip

  http://hplipopensource.com/hplip-web/index.html

  I m’he descarregat el paquet hplip-3.9.10.run després de responde quin sistema usaba i quin controlador.

  Llavors l’he instal·lat com s’explica al tutorial. Al final m’ha sortit una cosa estranya sobre que sel·leccionés un dispositiu, deixant-me tres opcions (usb, ethernet, i wireless). Al final he ficat cancel·lar, i ja he pogut imprimir des de l’impressora que li havia ficat al principi el nom.

  Val la pena comentar que perquè pugueu imprimr bé, ho heu de fer a la màixma resolució, ja que sinó, quan imprimiu imatges en color, us sortirna unes ralles molt lletges i no s’entendrà res.

  Espero que a algú li serveixi, encara que no és un text garie cientific, a mi m’ha funcionat així. 😀

Deixa un comentari

Your email address will not be published.