El teu blog de Linux en català

Convertir un vídeo flash a divx

Després d’una setmana santa que per bo, s’ha allargat més del que m’esperava, reprenc la meva activitat en aquest gran bloc 😉

Avui us presento una utilitat molt bona que permet convertir vídeos que ens haguem baixat de portals tan famosos com youtube, vimeo o megavideo al format divx.

De què ens pot servir això si fer aquest procès és molt lent i a més els fitxers ens ocupen més espai el disc dur? Doncs per exemple si us heu baixat algun capítol d’alguna sèrie que hi estigueu engantxats i la voleu veure a casa d’un amic o amiga a través d’un reproductor de divx d’aquests que s’endollen a la tele, doncs us anirà d’allò més bé aquest truc.

La primera opció que sembla que tenim és aquesta. Recordem que tradicionalment un fitxer flash te l’extensió flv i una peli per veure amb aquests reproductors utilitzar el format del windows avi. Recordem que per nosaltres el millor és usar formats lliures i estandaritzats com l’ogg. Aquest mètode te l’inconvenient que per exemple a mi, no em funciona

ffmpeg -i video.flv video.avi

El mètode que sembla que si que funciona per a tothom, és aquest

mencoder video.flv -ofps 25 -ovc xvid -oac mp3lame -lameopts abr:br=128 -srate 48000 -vf scale -zoom -xy 720 -xvidencopts fixed_quant=4 -o video.avi

3 comments

  • Ricard on 21 d'abril de 2009 at 10:40

  Reply

  Benvolguts amics, segueixo amb passió el vostre bloc que m’ajuda a anar descobrint dia a dia noves possibilitats al meu Ubuntu GNU-LINUX.
  Des del meu Google Reader i just després de llegir i prendre nota d’aquesta entrada al bloc vaig llegir aquesta de Vila web que us enganxo a sota.

  DILLUNS, 20/04/2009 – 17:55h
  Els televisors podran reproduir vídeos en format Flash
  Adobe anuncia un acord amb els fabricants de xips

  Adobe ha anunciat un acord per dur el programari Flash als xips de Broadcom, Intel, NXP i STMicroelectronics per a televisors, reproductors de DVD i centres multimèdia. Els televisors que en disposin podran reproduir vídeos publicats a internet, sempre que estiguin connectats. És previst que les primeres aplicacions d’aquesta mena arribin al mercat el 2010. Sony i Samsung però, queden fora de l’acord perquè ja n’havien tancat un de semblant amb Yahoo!

  Amb aquest moviment Adobe vol aconseguir una nova generació de televisors connectats a la xarxa i capaços de reproduir vídeos d’internet en alta definició, a més d’aplicacions i ‘widgets’ que puguin funcionar en temps real per damunt la programació regular, com ‘tickers’ de notícies interactius, resultats esportius, previsions del temps, etc. Tot plegat pot dur al televisor molts dels usos i serveis que avui en dia són exclusius per als ordinadors.

  Serveis com YouTube, els vídeos de la BBC o VilaWeb TV mateix funcionen amb el programari Flash. De fet, el 80% dels vídeos publicats a internet són en format Flash i un 98% dels ordinadors personals tenen instal·lat el reproductor necessari per a veure vídeos en aquest format. A més, Flash també comença a ser present als telèfons mòbils de nova generació. Microsoft ha intentat impulsar un rival per a Flash anomenat Silverlight, però de moment ha tingut molt poc ressò.

  • guillem on 22 d'abril de 2009 at 08:31

  Reply

  Hola Ricard, i benvingut al bloc. Me n’alegro molt que el nostre bloc et serveix d’ajut, és aquest l’objectiu 🙂

  Doncs el que comentes en la notícia que adjuntes no se si pendre-m’ho com una bona notícia o dolenta, ja que a dia d’avui el flash és una tecnologia privativa propietat d’una empresa, amb el que si es comença a estandaritzar “de facto” ens podem veure en una situació que estiguem atrapats amb el seu programari per veure els vídeos. Però suposo que el gnash ja estarà prou madur llavors.

  En fi… com moltes altres coses en la vida, per poder veure un vídeo haurem de passar per l’empresa Adobe.

  Salut!

  • Ricard on 22 d'abril de 2009 at 13:34

  Reply

  Hola Guillem,

  Tens tota la raó, la nostra esperança és que el gnash maduri ràpidament, doncs la veritat és que jo no me n’he sortit de reproduir flash al firefox amb res més que no sigui el shockwave d’adobe.
  I endavant amb el vostre bloc, perquè els que no som informàtics més que per afició, necessitem explicacions planeres com les que doneu a alliberats.org.

  Salut!
  Ricard

Deixa un comentari

Your email address will not be published.