El teu blog de Linux en català

Guake, un terminal desplegable

Possiblement molts coneixereu Yakuake, un terminal desplegable per a KDE que permet accedir de forma instantània (prement F12) a la línia d’ordres. En general és una finestra desplegable que des de la part superior o inferior de l’escriptori (segons ho configurem) des de la qual podem escriure directament ordres.

El terminal es pot amagar i tornar a visualitzar amb F12 sense por de perdre les tasques que s’estiguen fent. Això suposa un avantatge molt gran per a aquells que fan servir el terminal sovint: s’estalvien haver d’estar tancant i obrint terminals (a mi em passa sovint), a més que permet tindre diferents terminals (com pestanyes).

Guake té ja més de dos anys i el trobareu als repositoris de gairebé totes les distribucions (simplement cerqueu el paquet “guake”) o directament podeu baixar el codi font des de la pàgina web. A més, la darrera versió es va publicar fa un parell de setmanes, així que el projecte continua prou actiu. La traducció a Ubuntu és incompleta actualment.

A continuació us deixe un vídeo del seu funcionament. No té molta cosa, estic pensant en crear més sovint vídeos explicant com funciona tal o qual cosa. Ho he fet amb kdenlive, molt ràpidament també. Sé que encara he de continuar amb els tutorials de kdenlive…

  • jmaspons on 20 d'abril de 2009 at 09:26

  Reply

  La web del yakuake no és la correcte.
  Mireu a http://yakuake.kde.org/
  Encara està en construcció però almenys surt alguna cosa.

  Salut!

  • àcrata on 20 d'abril de 2009 at 10:25

  Reply

  Jo no coneixia el Yakuake ni el Guake tampoc, és clar. Gràcies per la info. Una aplicació collonuda.

  • Pau on 20 d'abril de 2009 at 10:44

  Reply

  Gràcies jmas, ja ho he canviat!!

  • Didac on 30 d'abril de 2009 at 09:12

  Reply

  Com coi es fa per que s’inici amb el sistema? 😛

  • Pau on 30 d'abril de 2009 at 10:20

  Reply

  Treballes amb GNOME o KDE?. Si ho fas amb GNOME, vés a sistema > preferències > aplicacions d’inici (o sessions, segons la teua versió). Allà podràs afegir guake.

  • Didac on 30 d'abril de 2009 at 13:03

  Reply

  gràcies!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.