El teu blog de Linux en català

yourgnome, el vostre GNOME en un tar.gz

Un dels principals problemes amb els quals m’he trobat quan he volgut actualitzar una versió d’Ubuntu, Fedora o OpenSUSE a una nova versió més nova (p.e. 8.04 > 8.10, Fedora 9 > Fedora 10, etc.) ha estat el dilema de si “actualitzar”, de forma que mantinc tots els meus paràmetres personals, però potser no obtenint un sistema que aprofite realment els avantatges de la nova versió; o fer una instal·lació nova, tractant de fer una còpia de seguretat dels meus fitxers, però que sempre suposa perdre alguna configuració antiga.

Sembla que això per fi té solució, yourgnome. yourgnome permet crear una còpia de seguretat de tots els paràmetres relacionats amb el GNOME al nostre ordinador. La còpia de seguretat es comprimeix en un fitxer tar.gz que es pot recuperar en qualsevol moment. Aquesta còpia de seguretat inclou:

 • Tots els temes
 • Configuració del gnome-panel
 • Configuració de l’evolution
 • Configuració del totem i gestor de xarxes
 • Configuració del gnome-session
 • i molt més…
Recentment s’ha publicat la versió 2 del yourgnome, que ara ja té interfície gràfica i facilitarà el seu ús. Fer-lo funcionar és molt senzill: descarregueu el fitxer tar.gz del programa i descomprimiu-lo a on vulgueu. Aneu a la carpeta i feu doble clic sobre yourgnome2.sh, el sistema us preguntarà si voleu executar-lo o mostrar-lo, feu clic a executar i la finestra del programa s’obrirà i us donarà l’opció de fer una còpia de seguretat (Create Backup) o bé restaurar-ne una (Restore Backup).

yougnome2

2 comments

  • jadellla on 10 d'abril de 2009 at 09:10

  Reply

  Bona pensada! (tot i que el nom recordi a un iogurt hehe)

  • Ber2 on 11 d'abril de 2009 at 12:31

  Reply

  Genial…! Això m’estalviarà molt de temps a finals de mes quan formategi i pugi a 9.04…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.