El teu blog de Linux en català

Instal·lant Google Earth 5 a GNU/Linux

Google Earth posa a les nostres mans tota la informació geogràfica del món. Existeix una versió nativa per a GNU/Linux que explicarem com instal·lar segons com s’explica  a Tombuntu.

googleearth3

Instal·lant Google Earth

  1. Baixeu i deseu el fitxer a l’escriptori des de Google Earth installer for Linux.
  2. El fitxer que heu descarregat s’anomena GoogleEarthLinux.bin. Feu clic amb el botó dret sobre el fitxer de l’escriptori i després cliqueu sobre Obre amb una altra aplicació…
  3. Cliqueu sobre Obre amb una ordre personalitzada i allà escriviu sh i després, Obre.obrint-sh
  4. Llavors l’instal·lador del Google Earth començarà a arrencar i en pocs segons apareixerà la finestra de configuració del programa. Les opcions per defecte estan bé, així que podeu fer clic directament sobre Begin Install i continuar.instalc2b7lador-earth
  5. Una vegada acabada la instal·lació haureu de fer clic a Quit per tancar la finestra. Seguidament haureu de prémer la tecla Intro per tancar la terminal que s’havia obert. Google Earth ja estarà instal·lat i el podeu trobar a Aplicacions > Internet > Google Earth. Quan l’inicieu, el Google Earth directament mostrarà els menús en català (si teniu el vostre sistema en català, és clar).

google-earth

Possibles problemes i solucions

  • Si quan inicieu Google Earth apareix la finestra d’entrada i després es tanca sense iniciar-se, primer haureu de provar a executar-lo des d’una terminal:

~/google-earth/googleearth

Si us dóna un error que diu:

./googleearth-bin: relocation error: /usr/lib/i686/cmov/libssl.so.0.9.8: symbol BIO_test_flags, version OPENSSL_0.9.8 not defined in file libcrypto.so.0.9.8 with link time reference

Llavors haureu d’anar a la carpeta on heu instal·lat el Google Earth (a la del vostre usuari, si heu deixat les opcions per defecte) i trobar el fitxer libcrypto.so.0.9.8 i canviar-li el nom per, per exemple, libcrypto.so.0.9.8.bak. Proveu a iniciar el Google Earth novament.

  • Un altre error que jo he tingut a Ubuntu Jaunty és referent a que Google Earth no pot accedir a la xarxa (probablement degut a que el meu sistema és de 64bits). La solució és la següent: obriu una terminal i instal·leu el paquet lib32nss-mdns i esborreu les dades de configuració inicials:

sudo apt-get install lib32nss-mdns
rm -R .config/Google/
rm -R .googleearth/

Impressions

No he fet servir Google Earth a linux molt sovint, però sempre que l’havia instal·lat m’havia fotut la lentitud de la interfície, a més que era directament calcada a la de Windows. Aquesta versió ja es mou cap a linux, tot i que les lletres encara es veuen fatal (és possible que siga la configuració del meu sistema).

Allò que més m’ha cridat l’atenció ha estat la rapidesa gràfica. Funciona a les mil meravelles i no s’enganxa en cap moment. Si la cosa segueix així, la versió final serà prou bona. També trobareu Google Earth 5 als repositoris de medibuntu per a Ubuntu Jaunty (ho comenta l’Oriol al fòrum).

    • jadellla on 26 de març de 2009 at 10:00

    Reply

    Doncs a se’m segueix cruspint el 97% de la CPU. Pot ser que l’hagin optimitzat pels sistemes de 64bits 🙁

    Per cert, el Principat ja s’ha independitzat o què? Com és que es veu així?

    • Slarti on 26 de març de 2009 at 11:49

    Reply

    Jadella vaig llegir no se on que igual era per una de les capes que mostra, em sembla que l’atmosferica o quelcom així. Prova a desactivar-la o anar directament a desactivar les capes que no vulgues

    • Aljullu on 26 de març de 2009 at 18:04

    Reply

    A mi em sona que és perquè les fotos de Catalunya les agafa de no sé ón (alguna organització de la Generalitat) suposo que perquè tenen més resolució. És clar que des de lluny es veuen horribles.

    • Marc B. on 27 de març de 2009 at 20:56

    Reply

    Jadella, tant de bo que ens haguessim independitzat ja. El color es diferent, perquè l’origen de les fotos, la resolució i el tractament necessari és diferent de les del voltant. També passa als EUA, la Gran Bretanya, França o la pròpia Espanya (Andalusia).

    Aquestes diferències de tonalitat en la imatgeria no fan que mostrar les competències cartogràfiques de cada territori. Cada Institut Cartogràfic utilitza les càmares que pot/la tecnologia a la que té accés.

    • Irene on 20 d'agost de 2009 at 09:35

    Reply

    Gràcies Pau, m’ha estat molt útil i ha funcionat a la primera per instal·lar Google Earth a la Linkat 🙂

    • Ramon on 3 de novembre de 2009 at 14:00

    Reply

    Gràcies pau una forma molt pràctica i eficient, que m’ha funcionat a la primera amb l’ubuntu 9.04 jaunty a 64 bit.

    • Ramon on 3 de novembre de 2009 at 14:05

    Reply

    Molt agrait Pau, una manera ràpida i molt pràctiva d’instal.lar,m’ha funcionat a la primera en el jaunty 9.04 64 bit, a la primera.

  1. Reply

    Good day! I just want to offer you a huge thumbs up for
    the excellent info you have got right here on this post.
    I’ll be returning to your website for more soon.

    • Jed on 9 de juliol de 2013 at 13:45

    Reply

    It’s an remarkable paragraph for all the internet viewers; they will get benefit from it I am sure.

    My weblog – american stationery coupons (Jed)

  2. Reply

    Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot.

    I hope to give something back and help others like you helped me.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.