El teu blog de Linux en català

Power Manga

Power Manga és un joc clàssic de naus espacials en 2D, en el qual s’han de superar més d’una quarantena de nivells plens d’enemics i d’esteroides de diferent tipus.  El jugador haurà de fer qualsevol cosa per tal de destruir o esquivar tots els seus adversaris, amb la finalitat de sobreviure en l’espai exterior.

Dues-centes criatures molt acolorides i de totes les mesures us esperen a Power Manga. Observant l’òrbita que segueix cada un i el seu comportament us serà de gran ajuda per poder trobar els seus punts dèbils i poder-los vèncer.

Els nivells van augmentant cada cop més la seva dificultat. Cada nivell està composat per tres fases diferents. Primer de tot ens trobem en una seqüència d’aparicions de naus d’una en una. En segon lloc, apareixen moltes naus de cop, contra les que haurem de lluitar a la vegada si volem continuar jugant. En la tercera fase sempre travessarem un cinturó d’esteroides .Cada tres o quatre nivells, apareixerà una nau final que ens posarà les coses encara més difícils. És recomanable preparar bé la nau per poder tenir èxit en aquestes lluites finals.

/games/Powermanga/screenshots/Powermanga screenshot

La nau espacial adquirirà noves habilitats en funció de les naus destruïdes i de les gemmes de colors recol·lectades. El joc comença amb un dispar vertical bàsic que llença projectils en una sola direcció. Utilitzarem la tecla “space” per disparar. Conforme va avançant la partida, el jugador podrà aconseguir altres tipus d’armes, angles de foc diferents i guanyar velocitat.

Les gemmes que trobarem seran principalment de quatre colors. Les vermelles i les verdes serviran per anar millorant les característiques de la nostra nau especial. Un cap n’haurem acomplexat unes quantes, utilitzarem el botó “ctrl” per comprar l’habilitat escollida a la part dreta de la pantalla. Per altra banda, hi haurà cristalls de color groc que ens proporcionaran un escut addicional, i cristalls de color violeta que ens donaran punts de vida o destruiran tots els elements de la pantalla en cas que tinguem el diposit de vida ple.

/games/Powermanga/screenshots/Powermanga screenshot

Per instal·lar-vos aquest joc podeu accedir al gestor de paquets Synaptic, on hi trobareu la versió 0.90-dfsg-1. Si teniu qualsevol dubte sobre el funcionament del joc, podeu consultar el seu manual.

És un joc ben senzill però molt divertit. També és cert que es pot tornar força addictiu. Els gràfics no destaquen per la seva potència, sinó per la seva originalitat i els colors que estan molt ben aconseguits. És molt recomanable per passar una bona estona. Llanceu-vos a conquerir l’espai!

  • guillem on 22 de març de 2009 at 16:38

  Reply

  Molt bon joc. Sens dubte dels millors que he vist per a gnu/linux si us agrada anar disparant a tot el que trobeu 😀

  Un parelld e trucs si hi jugueu. Per millorar la nau s’ha de comprar l’última millora de la nau, i aneu amb compte perquè si us passeu autotamticament se us comprarà una mininau adicional que dispara juntament amb vosaltres!

  Tingueu en compte que quan pugeu la nau de nivell, totes les millores que hagueu comprat tindran un nivell menys.

  Ah! I m’oblidava. Proveu que passa quan arribeu a 5 o 6 (no me’n recordo bé ara) de les naus que t’envolen la nau que s’aconsegueixen amb el cristalls grocs,

  • Roger on 22 de març de 2009 at 17:39

  Reply

  Quan arribes a tenir sis satel·lits de protecció al costat de la nau, a més de protegir-te, et disparen una mena de llampec permanent a totes les naus enemigues i meteorits.

  És una passada 😀

  • jordi on 23 de març de 2009 at 11:14

  Reply

  Aquest ja retorna als clàssics… Existia abans per a altres plataformes o SO’s?

  • pol on 24 de març de 2009 at 01:23

  Reply

  Si que és addictiu si! Nivell 21 al tercer intent (la clau és superar el primer monstre final evolucionant tant depressa com sigui possible, a poder ser guardar una evolució per quan la vida perilla!)

  Alguns comentaris negatius però; Com pot ser que no hagin contemplat canvis de ressolució i que no expliquin com es juga? Sort que m’ho heu dit vosaltres això del control! A part d’això, els colors realment li donen una plasticitat addictiva 😛

  • roger on 24 de març de 2009 at 20:45

  Reply

  Aquest joc també està disponible per Windows 98, 2000 i XP. Aquest tipus de jocs arcade acostumen a estar per altres plataformes prèviament a que es desenvolupin per a GNU/Linux, com tu mateix has dit, Jordi.

  Molt bé Pol! Per ser la tercera partida no està gens malament!!! És cert que el joc necessita potser algunes millores. Així que, esperarem a la nova versió, si és que arriba! 😀

  • carlos on 26 de març de 2009 at 22:26

  Reply

  Rogeeeeer! ets un freak! (en anglès queda més guay jaja) Però la veritat és que els jocs molen.

  Apa, vagi bé! Ens veiem el dissabte a la calçotada superorganitzada.

  • pol on 30 de març de 2009 at 20:54

  Reply

  si feu man powermanga surten algunes opcions més, com la de treure la música! Curiosament, el so no l’he sabut treure… podeu probar el mode –easy que és molt easy realment.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.