El teu blog de Linux en català

The Battle for Wesnoth

The Battle for Wesnoth és un joc per torns d’estratègia. El joc se situa en un ambient de fantasia i mitologia, i consisteix bàsicament en lluitar per aconseguir el control dels pobles, utilitzant una varietat d’unitats, cadascuna de les quals té els seus avantatges i els seus inconvenients. Les unitats correspondran a diverses races, com per exemple humans, elfs, nans, orcs i dragons. El jugador guanyarà quan hagi eliminat completament tots els seus adversaries i hagi conquerit els seus dominis.

La batalla s’origina en diferents tipus de terreny i contra diferents tipus d’atac. La defensa d’una unitat està basada en el tipus de terreny on es troba, de manera que el terreny i el lloc esdevenen punts molt importants del joc. Diferents tipus d’atac, tipus d’armes i el cicle dia-nit alteren els factors de bonificació en el combat i influeixen sobre l’estratègia que haurà de seguir el jugador per guanyar. Les unitats guanyen experiència i avancen nivells, i són transportades des d’un escenari fins el següent en les campanyes.

The Battle for Wesnoth

Al principi de cada torn, el jugador cobrarà una certa quantitat de diners depenent dels pobles i castells que controli. Cada jugador té dret a gastar els seus estalvis per comprar unitats des dels castells. El jugador s’haurà d’esperar un torn per poder moure aquestes noves unitats. Un cop disponibles, les podrà moure al seu gust, tenint en compte que modifiquen el seu abast segons el tipus de terreny per on es mouen, i fer els atacs corresponents. Les unitats que es trobin en llogarets seran curades al principi del següent torn.

The Battle for Wesnoth incorpora diversos modes de jugabilitat. Primer de tot hi ha una gran quantitat de campanyes disponibles, cada una amb la seva pròpia història i els seus escenaris. En segon lloc hi ha les partides contra l’ordinador. També es podrà escollir entre una gran varietat de mapes i determinar les característiques pròpies i de l’adversari. En tercer lloc trobem les partides multijugador, ja sigui per xarxa local o a través d’internet. Per últim també trobem un editor d’escenaris fàcil de fer servir i on el jugador pot fer volar la imaginació.

The Battle for Wesnoth pertany al programari lliure i es de codi obert, és a dir, es distribueix sota llicència GNU GPL. L’ha desenvolupat una comunitat d’usuaris i està traduït a 30 idiomes, entre els quals el català. Per instal·lar-lo (versió 1:1.4.5-1ubuntu0.1) farem servir el gestor de paquets Synaptic. Un cop instal·lat, el trobarem a Aplicacions -> Jocs. Els jugadors principiants poden serguir el tutorial. Per a més informació, es pot consultar el manual del joc.

Segur que us agradarà molt. És un dels jocs més potents i més desenvolupats que existeixen actualment en el món del programari lliure. Us animo a provar-lo!

3 comments

  • oriolsbd on 18 de març de 2009 at 10:44

  Reply

  Pel que comentes, s’assembla al “Heroes of Might and Magic”. Més que res, pel fet que comentes que és per torns. És així? O és més semblant al Warcraft 2?

  No sé si coneixes aquests jocs que et dic. Sóc una mica “carca”… 🙂

  • Roger on 18 de març de 2009 at 15:20

  Reply

  “The Battle for Wesnoth” està basat concretament en “Master of Monsters” i “Warsong”, dos jocs de la Sega Mega Drive. En els seus orígens, Wesnoth volia ser un joc lliure amb normes senzilles, però amb una potent intel·ligència artificial.

  En jocs més actuals, podríem dir que s’assembla al “Heroes of Might and Magic” en el funcionament general. De totes maneres, no hi ha canvi d’escenari en els combats i les tropes són independents.

  T’aconsello que provis de fer el tutorial, que és la manera més ràpida i senzilla de veure com és més o menys el joc.

  • guillem on 18 de març de 2009 at 16:24

  Reply

  Aquest joc és una autèntica passada, i a més a més, és molt adictiu. Realment aconsello a tothom que el provi, sobretot si us agraden els jocs d’estrategia, aquest joc us encantarà.

  Jo hi he passat hores i hores i són d’aquells jocs que t’apassionen i et fan pensar. A més a més dels gràfics que són una passada.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.