El teu blog de Linux en català

Ous de pasqua a Gnome

En en els ordinadors, els ous de pasqua són missatges, gràfics, efectes de so, o canvis inusuals en el comportament dels programes, que es produïxen després d’introduir certes comandes no documentades, clics amb el ratolí, o combinacions de tecles. Es va utilitzar inicialment el terme ou de pasqua per a descriure els missatges ocults en el codi objecte d’un programa per diversió, i que només podien trobar aquells navegaven pel codi.

En el cas de Gnome, hi ha dos ous de pasqua molt fàcils d’executar. El primer que us porposem és Un peix anomenat Wanda. Veieu que el nostre amic torna a aparèixer al blog, però aquesta vegada no és per donar consells sinó per nedar tranquil·lament per la pantalla. Primer anirem a executar una aplicació (alt + F2), després escriurem sense cometes “free the fish” i finalment clicarem a Executa.

El segon ou de pasqua protagonista de l’apunt és l’anomenat Killer Gegls from outer space. Seguirem aproximadament el mateix procediment que abans. Anirem a executar una aplicació (alt + F2), escriurem també sense cometes “gegls from outer space” i apretarem el botó Executa. Automàticament, apareixerà un joc a l’estil Space Invaders on la nau, per sorpresa de tots plegats, és Wanda el Peix! Quin peix més polivalent! I dispara contra unes ovelles provinents de galàxies molt llunyanes.

D’ous de pasqua n’hi ha molts, sobretot en el món del programari lliure. I sempre resulta molt divertit trobar-los. Així que si algú en troba algun altre dins del Gnome, que ho comuniqui ràpidament i en farem ressò. Els ous de pasqua d’altres programes d’Ubuntu ja els anirem escrivint de mica en mica.

Una abraçada a tots! Que us ho passeu bé!

  • oriolsbd on 17 de març de 2009 at 11:05

  Reply

  Com m’agraden els ous de pàsqua!!! 🙂

  • jordi on 17 de març de 2009 at 13:29

  Reply

  Segurament ja el coneixeu, aquest és dins l’Advanced Package Manager del Debian.

  apt-get moo

  Oh va molt bé per a abaixar pressions.

  • guillem on 17 de març de 2009 at 14:20

  Reply

  Ui, i un altre de molt divertit és el que trobem a aptitude:

  aptitude moo -v
  aptitude moo -vv
  aptitude moo -vvv
  aptitude moo -vvvv
  aptitude moo -vvvvv

  Heu d’anar escrivint aquestes comandes una darrere l’altre. Què graciós! 😀

  • Angels on 18 de març de 2009 at 00:46

  Reply

  Molt curiós i divertit Roger, pero…. com trec a Wanda sense haver de reiniciar?? grr… s kal cap d’un rato m comença a ficar nerviosa!! 😉

  • Roger on 18 de març de 2009 at 01:27

  Reply

  Hola Angels! Quina il·lusió trobar-te per aquí! Doncs mira, és molt fàcil. Quan tinguis ganes d’enviar el peix un altre cop cap a casa seva, només cal que apretis alt+F2 (també funaciona a la terminal) i escriguis:

  killall gnome-panel

  D’aquesta manera, el peix ja no tornarà a sortir fins que no el tornis a cridar voluntàriament. Que vagi bé!!!

  • Angels on 18 de març de 2009 at 11:20

  Reply

  Ja… Això ja ho havia fet, però no m’acaba de convèncer… Es que no se si es normal o no, pero despues del killall, m’apareix una “finestra sense titol” ke no se ke pinta ni ke és, se’m canvien de lloc els quadres (el que estava baix passa dalt i viceversa), i se’m tanca o desapareix l’amsn…
  O sigue, que molt bona solució no em sembla 😉 casi que prefereixo reiniciar… nose… jaja
  Es normal que em passe això o m’he de preocupar x la vida del portatil??
  (Uff.. com se nota que sóc super novata! jaja)

  Besitos i gracies x la resposta!!

  • guillem on 18 de març de 2009 at 16:44

  Reply

  Jajaja!! Àngels tens una altra solució, que és anar clicant el peix i així se’n va. Però altanto! Què tornarà al cap d’una estona per emprenyar-nos, vull dir distreure’ns, de nou 😉

  Una altra solució si no et funciona el que et comenta el roger és reiniciar només l’entorn gràfic. Així no ens cal reiniciar l’ordinador i a més és més ràpid. És pot fer apretant.

  Ctrl-Alt-(tecla d'esborrar)

  • Angels on 18 de març de 2009 at 17:53

  Reply

  Ja havia provat estes opcions i alguna altra(les altres sense resultat) i quan m’apeteix tenir el peixet un rato el fico i despues el faig marxa reiniciant l’entorn grafic ( no ho havia dit abans perque no savia realment que estava reiniciant al apretar estes tecles jaja).
  Aix, quina costum tinc de fer les coses sense saber que estic fen.. al final la liare un dia d’estos!
  Tens raó, no molesta, només distreu, pero potse un poc massa!!
  Bueno, en definitiva, que no es possible treure només el peixet… Quina llastima..
  Gràcies per anar contestan!

  • jordi on 23 de març de 2009 at 12:04

  Reply

  Mateu el peix!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.