El teu blog de Linux en català

Pre-alfa de Chrome a Ubuntu

Aquesta vesprada he pogut llegir al bloc Tombuntu que s’han publicat uns repositoris launchpad per a ubuntu amb la versió pre-alfa de Google Chrome nadiu per a GNU/Linux.

Només heu d’afegir el següent repositori anant a Sistema > Administració > Fonts de programari, després a la pestanya de “Programari de tercers” i allà li doneu a “Afegeix” i copieu i enganxeu la següent línia:

deb http://ppa.launchpad.net/chromium-daily/ppa/ubuntu intrepid main

En acceptar i tancar us demanarà si voleu actualitzar els repositoris, accepteu. Per instal·lar el navegador, aneu a Sistema > Adminstració > Gestor de paquets synaptic i allà cerqueu el paquet chromium-browser, i l’instal·leu.

Els paquets d’aquesta versió pre-alfa estan en una versió molt verda, a més que no han estat testejats. Proveu-lo, per curiositat, però no és una versió per treballar amb ella amb normalitat. La primera cosa que he pogut comprovar és que les pestanyes no funcionen…

captura-google-chrome-chromium

  • Ber2 on 17 de març de 2009 at 13:49

  Reply

  En afegir el repositori el sistema protestarà perquè manca la clau pgp per a aquest repositori, però (si un hi confia) això no dóna més problemes.

  Sembla que hi ha moltíssimes coses sense implementar encara. Serà interessant anar comprovant el procés de desenvolupament d’aquest navegador…!

  • Roger on 17 de març de 2009 at 14:27

  Reply

  La veritat es que el firefox en Linux falla mes que una escopeta de fires… soc l’unic que l’hi passa? Podria ser d’alguna extensió pero des del firefox 3 que hi ha un bug que fa que peti quan te moltes coses carregades.

  Amb això vull dir que no m’agrada donar mes protagonisme a Google, pero si no falla com el firefox pot ser una opció. O sino l’Opera.

  • Pau on 17 de març de 2009 at 17:30

  Reply

  Quan el firefox falla a linux, sol ser problema del flash.

  • PellRoja on 17 de març de 2009 at 22:20

  Reply

  JO em trobo igual, amb la versió de flash 9 el firefox petava que donava gust. Aa mb la 10 molt de tant en quan.

  • Toni on 19 de març de 2009 at 19:36

  Reply

  Un cop afegit repositori al source.list, com que el “sudo apt-get install chromium-browser” es queixava, per afegir la clau, el que he fet és això:
  sudo apt-key adv –recv-keys –keyserver keyserver.ubuntu.com 5A9BF3BB4E5E17B5

Deixa un comentari

Your email address will not be published.