El teu blog de Linux en català

Ubuntu 9.04 Alfa 6

ubuntu-logoAquesta nit s’ha publicat la sisena alfa d’Ubuntu Jaunty. A l’igual que la publicació de la darrera alfa, no hi ha molt a dir (no hi ha grans canvis entre les alfes 5 i 6), només el sistema de notificacions que ja està implementat per defecte. A continuació teniu tots els enllaços de descàrrega als diferents versions:

Entre els problemes coneguts es repeteixen els que ja comentàvem anteriorment: el controlador privatiu fglrx no està suportat encara per Xorg 1.6; les targetes gràfiques intel i845 i845 o i865 obtenen un error que no els permet iniciar sessió gràfica i també es poden produir alguns problemes amb la mida de les lletres a l’escriptori (entre d’altres problemes); a més, s’ha inhabilitat l’ús de Ctrl+Alt+Del, teòricament per evitar que alguns usuaris el facen servir “sense voler”. Aquesta característica ja la implementava OpenSUSE des de la versió 11 i no m’agrada gens no poder reiniciar el servidor X amb aquesta combinació.

A Softpedia han fet un repàs amb captures d’aquesta nova alfa.

  • lesergi on 13 de març de 2009 at 10:22

  Reply

  Corregiu-me si m’equivoque, però a les notes diuen que han inhabilitat “Ctrl-Alt-Backspace”, que no és Ctrl+Alt+Supr, sinó Ctrl+Alt+Retrocés 😉

  Encara que no siga usuari d’Ubuntu, aquesta versió m’agradarà provar-la, espere que la rapidesa, lleugeresa i nou aspecte que van prometre arribe!

  • Pau on 13 de març de 2009 at 12:56

  Reply

  Merda!, ha estat una mala passada dels meu passat amb windows! ejejej

  • roger on 13 de març de 2009 at 14:38

  Reply

  Tothom un passat fosc, obscur i amagat del que penedir-se Pau … 🙂

  • Pau on 13 de març de 2009 at 18:03

  Reply

  Jejeje, és clar que sí. Ja que si no, no podríem saber què és “la llum”.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.