El teu blog de Linux en català

Dock Bars

Les Dock Bars són aquelles barres tant típiques a Mac i a GNU/Linux ara bastant imitades a Windows, que ens permeten executar programes sense haver de recórrer al menú. A part de la facilitat a l’hora d’executar aplicacions, les Dock Bars són caracteritzades pels efectes gràfics que tenen. Però no tothom té gràfiques prou potents com per fer funcionar aquestes barres al seu màxim rendiment, per això escric aquest article. No és un article rehivindicatiu per reclamar als programadors de les Dock Bars que utilitzin menys recursos, sinó un article per explicar com fer-nos la nostra pròpia Dock Bar AMB DOS PASSOS BEN SIMPLES.

Primer de tot afegim un nou plafó a l’escriptori: Des de KDE, Afegeix un nou plafó>Plafó.
Finalment, anem a la configuració del plafó i li posem de mida 35, que sigui transparent i totes aquelles pijadetes que més ens agradin i que puguin fer que el plafó sembli una Dock Bar.

Sí, l’explicació és molt breu, ja ho heu vist. Molts pensareu que per la xarxa hi ha moltes Dock Bars les quals funcionin amb poc rendiment, però per què buscar per la xarxa si podem utilitzar els nostres propis recursos?

dockbar_th

Deixa un comentari

Your email address will not be published.