El teu blog de Linux en català

Publicada SimplyMepis 8.0

N’Eduard ens envia la següent notícia:

mepis

SimplyMepis acaba de publicar la versió 8.0. Mepis és una distribució basada en Debian Lenny (això en va retardar l’eixida) prou estable, senzilla, amb assistents per als més novells que darrerament havia estat poc dinàmica.

Ara, pel que veig, hi ha una comunitat sòlida al darrera, a més del líder Warren Woodford. Jo l’havia usat una mica (la versió 6.0) i ara que torna a tenir la base Debian (usa els seus repositoris, o sigui que no us acabareu les  aplicacions) l’estic usant -en producció- sense cap problema des de fa cinc mesos; la veritat és que n’estic molt content, molt més que amb Kubuntu. L’escriptori que duu per defecte és el KDE estable (3.5.10). També hi ha una versió comunitària amb KDE 4.2, per als més agosarats.

La setmana passada es va publicar el seu derivat per a màquines poc potents, antiX 8.0. A més de l’interès general, ara tant Mepis com antiX s’estan catalanitzant; fa poc també ha aparegut una pàgina en català a MepisCommunity.

2 comments

  • Lluís on 25 de febrer de 2009 at 15:12

  Reply

  Hola! Em podries dir què la fa millor que el Kubuntu. Jo tampoc n’estic massa convençut (8.10), però no vull deixar l’apt-get, n’he provat d’altres i finalment sempre torno a (K)Ubuntu per facilitat, o mandra, o paquets que no vull compilar …

  Gràcies

  • Eduard on 25 de febrer de 2009 at 23:18

  Reply

  Bé, ja saps que a can GNU/Linux el dret de triar és essencial. Però les versions de Kubuntu (ho sento, m’agrada el KDE), en general han estat el “germà pobre” d’en Mark Shuttleworth. Especialment Intrepid Ibex, amb el seu escriptori KDE 4, inestable i mancat d’aplicacions. Per alguna cosa han tornat a treure el KDE 3.5 a la 8.04-2.

  A banda d’això, de sis màquines que més o menys controlo (tres de sobretaula, dis portàtils i un Netbook) la única distribució que no m’ha donat problemes (incloent nVidia/ATI, wifi, etc…) és Mepis. A més, la instal·lació/adaptació és molt fàcil (semblant a *ubuntu, en aquest aspecte) però disposa de tota la riquesa dels repositoris Debian, encara més grans que els d’ubuntu.

  Potser ubuntu està més al dia (tot i que ara Mepis té un repositori comunitari molt interessant), però per a treballar (i que em deixin treballar les altres cinc màquines) necessito una certa estabilitat. Podriem dir que Mepis és Debian + facilitats.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.