El teu blog de Linux en català

Notify-osd ja és a Ubuntu Jaunty

No fa molt vam parlar que en Mark Shuttleworth volia que s’implementara un nou sistema de notificacions per a Ubuntu, és a dir, els avisos que apareixen normalment al sota del rellotge i la data (connexió establerta, volum, etc.). Doncs bé, finalment ja ho han implementat i a les versions més noves en desenvolupament de l’Ubuntu Jaunty ja es pot veure.

Ho he instal·lat al meu ordinador i, la veritat, li dóna un altre aire. Poc a poc s’afegeixen detalls que fan l’escriptori una mica més bonic. Per descomptat que la utilitat és pròxima a zero, però les millores d’un sistema operatiu provenen des de diferents fronts, i aquest és un d’ells. He fet algunes captures i he pujat un vídeo que us deixe a continuació. Si teniu interès en provar-ho, haureu d’instal·lar primer la versió Alfa 4 de la Jaunty, actualitzar el sistema (us avisarà que no més es podrà fer una actualització parcial), reiniciar i finalment tornar a fer una altra actualització.

notify-osd2 notify-osd1

A continuació teniu el vídeo. La veritat és que Ubuntu Jaunty ja funciona prou bé per ser encara una versió alfa. A part d’això de les notificacions no he vist res més que m’haja cridat l’atenció, podria passar per una Ubuntu Intrepid sense gaire problemes. Sobre el temps d’inici que vam comentar, a continuació teniu l’eixida del bootchart, que mostra el temps d’inici mostrant tots els processos. Com veieu, la Jaunty triga uns 20 segons en iniciar-se mentre que la Intrepid en requereix 27:

jaunty-20090222-1 intrepid-20090222-2

  • Slarti on 23 de febrer de 2009 at 14:40

  Reply

  Serà un gran detall agradable a la vista. Tot i que les tipiques de Gnome de color crema catalana que tenen alguns programes no estan pas malament.
  Qui més ho agrairen seran els programes de MI. Les notificacions del Pidgin son per matar alguna persona.

  • ChAoS on 24 de febrer de 2009 at 00:32

  Reply

  Uoo sembla que va agafant bona forma el jaunty.
  Per cert, les imatges dels bootcharts sembla que estan mal enllaçades!

  • KuBe on 24 de febrer de 2009 at 18:28

  Reply

  precisament el pidgin ho ha adoptat perfectament, on encara no va fi és al emesene.

  Sip, faig servir jaunty.

  • Pau on 24 de febrer de 2009 at 20:33

  Reply

  Gràcies per l’avís, ChAoS, ara ho arregle.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.