El teu blog de Linux en català

Compiz-Fusion a Slackware 12.2

AVÍS: Article un pel avançat, no apte per a novells

NOTA (de KuBe): no us preocupeu si no n’enteneu la meitat, Slackware és una distribució una mica més complicada del que estem acostumats a veure a distribucions populars com uBuntu, Fedora, Mandriva… Però això no vol dir que no s’hagi de conèixer una mica el funcionament d’altres distribucions. Demano disculpes als que fan servir aquesta i altres distribucions per escriure més aviat de les distribucions populars.

Sempre havia tingut males experiències a l’hora d’utilitzar Compiz-Fusion amb Slackware. Slackware és la distribució que utilitzo habitualment i la utilitzo des de la seva versió 12.0. El dia que vaig rebentar el meu primer uBeryl ( actual ComFusion ), no sabia ben bé què podria fer amb Slackware, amb prou feines sabia instal·lar un programa des de Synaptic a uBeryl. Bé, vaig instal·lar Slackware 12.0 tot orgullós i a l’hora d’iniciar-lo vaig tenir el primer ensurt, no m’iniciava l’entorn gràfic ( una cosa que a uBeryl li deien Gnome i a Slackware KDE ). Vaig entrar a fòrums, es van riure de mi ( de bon rotllo ) i em van dir que les X les havia d’iniciar jo amb la instrucció startx. Un cop entrat a l’escriptori, el primer que vaig intentar fer va ser el cub, però no funcionava, quina merda no? Amb més temps d’experiència, ja sabent compilar un trist programa, vaig intentar instal·lar Compiz-Fusion, però no em va sortir gaire bé, vaig acabar instal·lant Gnome i no sé quantes coses més per fer-lo funcionar i el que em feia era relantitzar tot l’ordinador.

Ara, amb Slackware 12.2 no tenia pas pensat instal·lar Compiz-Fusion, ara que sé el que és GNU/Linux, no l’utilitzo perquè faci un cub o tremolin les finestres, però tenia aquella espina clavada per no haver pogut instal·lar correctament el Compiz-Fusion a Slackware. Per tant vaig tornar a buscar una mica pel Google i vaig veure que els meus grans amics de Slacky.it tenien en els seus repositoris la clau del meu objectiu. Així que em vaig baixar tot el necessari i ja em funciona perfectament amb la meva “super” ( ironia ) targeta gràfica Intel 945GM.

Os deixo un .tar.gz amb tot el necessari per instal·lar Compiz-Fusion en el vostre Slackware 12.2. Per instal·lar-lo en una versió anterior, aneu al repositori de Slacky.it

fusion-icon
Fusio-Icon funcionant en el meu Slackware 12.2

Descarregar compiz fusion per a slackware.

Contingut del paquet:

COMPIZ-FUSION
********************
ccsm-0.7.8
compiz-0.7.8
compiz-bcop-0.7.8
compiz-fusion-plugins-main-0.7.8
compiz-fusion-plugins-extra-0.7.8
compiz-fusion-plugins-unsupported-0.7.8
compizconfig-backend-kconfig-0.7.8
compizconfig-python-0.7.8
emerald-0.7.8
fusion-icon

LLIBRERIES
**************
libsexy-0.1.11
sexy-python-0.1.9

Deixa un comentari

Your email address will not be published.